Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Franska i Frankrike

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Antibes, Biarritz, Bordeaux, La Rochelle, Lyon, Rouen - Visa alla  
Varierande
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad

Språkkurs - Franska i Frankrike

AVISTA har sedan starten 1980 förmedlat språkresor till Frankrike och vi har goda samarbeten och erfarenheter av en rad olika skolor i hela landet. På Studentum hittar du några sidor med specifika presentationer av våra partnerskolor i Aix, Montpellier, Nice, Paris och Alperna. På denna sida får du en kortare presentation av vårt resterande utbud. Genom AVISTA kan du uttöver ovan nämnda orter även läsa franska i Biarritz, Angers, Antibes, Bordeaux, Cannes, La Rochelle, Lyopm, Rouen, Toulouse, Tours och Vichy. För mer specifik information om kursorterna och skolorna nedan, se AVISTAs hemsida.


Biarritz

Biarritz är den livligaste och mest kända franska semesterorten på atlantkusten. Trots detta har den lyckats bevara en mindre badorts gemytliga och gästvänliga atmosfär. Språkkurserna passar bra för alla åldrar och är under sommaren även ett bra val för äldre ungdomar (17-20 år) som vill klara sig på egen hand.
Biarritz har 28.000 året runt invånare och sommartid betydligt fler. Här finns tre sandstränder och gott om caféer, affärer och diskotek att välja bland. Goda möjligheter finns till flertalet land- och vattensporter, bl.a. finns inte mindre än fyra 18-håls golfbanor i närheten. Biarritz anses också vara Europas bästa plats för riktig surfing, och det finns tillfälle att prova på denna sport under språkresan. I Biarritz samarbetar vi med två språkskolor som presenteras nedan.
Skolan BLCI är öppen året om medan skolan BLS är öppen under våren och fram till sensommaren.

BLS
Skolan, BLS, ligger 20 minuters promenad från centrum i Biarritz. Den ligger i en rymlig och modern byggnad med 15 ljusa klassrum med luftkonditionering, datarum och självstudierum. Minimiålder är 16 år.
Under juli och augusti kan undervisningen för deltagare mellan 16 och 19 år ske i andra lokaler.

BLCI
Skolan håller till i en mysig villa i baskisk stil och är belägen i ett lugnt område. Skolan består av sex stycken klassrum, ett datarum och en trevlig uteplats. Det tar cirka 10-15 minuter att  promenera från skolan till Biarritz centrum och till stranden. Minimiålder på kurserna är 16 år men alla åldrar förekommer. Under lågsäsong är det få deltagare.
Skolan erbjuder ett enklare fritidsprogram med aktiviteter 1-2 gånger per vecka som komplement till språkkursen.

Angers

Angers är mycket typisk för franska städer i La Province, dvs Frankrike utanför Paris. Staden har cirka 150.000 invånare och är ekonomiskt och kulturellt centrum för området kring floden Loire. Loiredalen, Val de Loire, är en av de äldsta och bördigaste delarna av Frankrike. Man brukar också säga att det är här den renaste franskan talas.
I Angers finns två universitet och det är vid det ena av dem, nära stadens centrum, som undervisningen sker.
Skolans namn, Université Catholique de l'Ouest, betyder inte att elever och lärare har religiös anknytning. Totalt deltar ca 400 personer i sommar- och terminskurserna. Minimiålder på kurserna är 17 år, med undantag av juli- och augustikursen då den är 16 år.Antibes

Skolans huvudbyggnad i AntibesAntibes/Juan-les-Pins är två sammanvuxna städer på den franska medelhavskusten, mellan Nice och Cannes. De ligger på en halvö som omges av Medelhavet på tre sidor. På kvällarna kan Du välja mellan det stillsammare Antibes och dess charmiga äldre kvarter, och det mer hektiska utelivet i Juan-les-Pins.
Skolan, Centre International d’Antibes, är en av Frankrikes mest betydande språkskolor och har ett stort utbud av såväl språkkurser som inkvarteringar. Skolan är ett bra val för deltagare i alla åldrar. Undervisningen sker i två trevliga kurslokaler, båda centralt belägna. Huvudskolan, kallad "le Chateau", är en stor traditionell byggnad omgiven av grönska. Från terassen har manen vidsträckt utsikt över hamn och hav. På skolan finns en lunchrestaurang, bibliotek, internet och WiFi (viss kostnad). Den som vill kan delta i utflykter eller andra gemensamma aktiviteter arrangerade av skolan.


Bordeaux

Bordeaux är sydvästra Frankrikes största stad, med drygt 700.000 invånare. Den ligger där floden Garonne mynnar ut i Atlanten och där klimatet är särskilt gynnsamt för vinodling. Bordeaux är också en betydande studentstad med ca 90.000 studenter.
Skolan BLS ligger mycket centralt i Bordeaux. Den har 15 ljusa klassrum med luftkonditionering, självstudierum och ett allrum som öppnar mot en trevlig liten trädgård. Under sommaren använder skolan även andra närliggande lokaler. Det är en mellanstor skola med ca 60 till 140 studenter beroende på säsong.
Skolan erbjuder ett aktivitetsprogram som innehåller t ex stadsrundvandring, filmvisning, vinprovning, gemensam kväll på restaurang samt utflykter i omgivningarna kring Bordeaux.
Cannes
Skolan i Cannes
Skolan, Collège International de Cannes, ligger bra till nära centrum och med nedgång nästan direkt till stranden. Här finner Du allt på ett ställe; skola, studenthem och aktiviteter. Tidigare deltagare har dessutom givit undervisning och personal mycket goda omdömen.
Att bo på skolan är praktiskt, tryggt och ger en mycket internationell atmosfär. Under terminen studerar även fransmän på skolan. På campus finns kafeteria, TV-rum, bibliotek och en liten teater för egna uppsättningar. Dessutom finns en enklare träningslokal och datarum. Så gott som varje dag anordnas någon aktivitet, t ex sportturneringar, fester, teater och besök.
La Rochelle

Staden är känd som La Ville Blanche ("den vita staden"), vilket syftar på dess skinande fasader i kalksten, var  under 1400- till 1700-talet en av Frankrikes främsta hamnstäder. Staden har ca 125.000 invånare och är en trevlig stad med många caféer, barer, restauranger och biografer. Livet kretsar mycket kring stadens äldre kvarter och hamnen, med en av Europas största marinor.
Skolan Eurocentres ligger 5 minuter från hamnen i en modern byggnad med spännande arkitektur. Byggnaden består av 18 ljusa och stora klassrum, ett lärocenter samt två terrasser med utsikt över den privata sjön. På skolan finns också WiFi.

Lyon

Som Frankrikes näst största stad har Lyon med omkring 1,8 miljoner invånare en hel del att erbjuda. Med sitt centrala läge i Europa, närheten till Alperna och bara ett par timmars tågresa till både Paris och Medelhavet, är utflyktsmöjligheterna enorma.
Skolan Bleu International har sina nya lokaler endast ett stenkast från Lyons centrum och är omgiven av kaféer, resturanger samt små butiker. Här finns ett stort mötesrum för avkoppling och studier med fri internet för studenterna. Skolan arbetar på ett modernt sätt och kombinerar pedagogisk undervisning med motiverade lärare, vilket resulterat i stora framsteg hos eleverna. Varje vecka erbjuder skolan ett ambitiöst upplagt aktivitetsprogram med bl.a. stadsrundvandring, filmvisning, vinprovning, picknick, restaurangbesök, konserter och utflykter i omgivningarna kring Lyon.

Rouen

Är du ute efter att uppleva ett genuint Frankrike både historiskt, kulturellt och kulinariskt? Då ska du åka till Rouen för en språkkurs! I hjärtat av regionen Normandie, precis intill floden Seine ligger denna medeltida stad med lite drygt 100.000 invånare vilka även kallas ”les Rouennais”.
Den familjeägda språkskolan French in Normandy ligger i de tjusiga kvarteren vid botaniska trädgården "Jardin des Plantes". Undervisningen bedrivs på bottenvåningen i en spatiös byggnad med 12 klassrum och 30 datorer med gratis internet. Skolan som är den enda i sitt slag i Rouen har nära till både butiker och caféer. Med sitt goda rykte och flera kvalitetsutmärkelser kan skolan utlova bra och varierad undervisning i en personlig och modern miljö. På skolan finns 12 klassrum, gratis tillgång till datorer och WIFI samt ett bibliotek med både böcker och DVD-filmer.


Toulouse

Toulouse kallas ibland för ”Frankrikes bäst bevarade hemlighet”. Det syftar på att staden har mycket att erbjuda och en ung, dynamisk befolkning som är öppen och välkomnande mot besökare. Bra förutsättningar för en lyckad språkkurs med andra ord!
Språkskolan Langue Onze ligger i Toulouses livliga och historiska centrum, 5 minuters promenad från stadens mittpunkt, Place du Capitole. Skolan har 8 klassrum med luftkonditionering i en vacker byggnad från 1800-talet. Här finns även samlingsrum
(”Student lounge”) och ett mediacenter med tillgång till internet och WiFi.
Skolan är känd för kvalitet i undervisningen och är godkänd av flera organisationer
som FLE, Campus France, Tandem och WYSETC.


Tours

Tours är en liten storstad med sina drygt 200.000 invånare. Det är en trevlig stad med omfattande affärskvarter, en fint restaurerad medeltida stadsdel och ett universitet med 22.000 studenter.
Skolan Institut de Touraine ligger i en palatsliknande byggnad från 1700-talet i centrala Tours. Skolan är ett av Frankrikes största språkinstitut och startades redan 1912 som en del av universitetet i Tours. Som mest läser drygt 500 elever vid skolan.
På skolan finns ett "médiathèque" med bibliotek, tidningar och datorer. Mot extra kostnad arrangeras utflykter och guidade besök. Deltagarna kan också gå med i universitetets
idrottsförening som erbjuder många aktiviteter till reducerat pris.


Vichy

Alla känner till Vichyvatten men få har tänkt på att namnet är inspirerat av den franska kurorten Vichy. Vichy ligger i Auvergne mitt i Frankrike, cirka 40 mil söder om Paris (med snabbtåget TGV tar det 3 timmar från Paris till Vichy). Staden är en avstressad turist- och kurort med ca 30.000 invånare. Under 1800-talet blev Vichy känd som fashionabel kurort, vilket alla vackra byggnader och fina parker påminner om.
Skolan, CAVILAM, hör till de större skolorna i Frankrike och är känd för sin höga kvalitet. Skolan har jämförelsevis få svenska deltagare samt mycket flexibla kursdatum.
Skolan erbjuder ett stort urval fritidsaktiviteter och ett rikt kulturellt program varje vecka; utflykter, föreläsningar, guidade turer, danskvällar, provsmakningar av regionens läckerheter m m. Du kan även prova på sportaktiviteter såsom volleyboll, basket och olika vattensporter.

För mer information om Språkkurs - Franska i Frankrike, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Examen & Intyg


På flera av AVISTAs partnerskolor i Frankrike går det att ta en förberedande kurs för språkexamen DELF eller DALF. Se AVISTAs hemsida för mer information.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Franska i Frankrike

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Håkan
(5)
Skolan är en charmig byggnad centralt belägen i centrala Biarritz. Lärarna är otroligt duktiga. En Bra sak är att vid längre kurser så byter man lärare. Ibland är just bytet som gör att du får nya infallsvinklar. Studieansvarig är en äldre dam i min ålder med en charm och trevlig humor. Förutom att lära sig språket så har de många aktiviteter. E...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Franska i Frankrike via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner