Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Språkkurs - Franska i Aix-en-Provence

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Aix-en-Provence
2-48 veckor
Heltid/deltid
Över 3 veckor
Franska

Språkkurs - Franska i Aix-en-Provence

Aix-en-Provence ligger bara en halvtimme från Medelhavet; en stor liten universitetsstad med 150.000 invånare och även konstnären Cezannes födelseort. Som namnet anger finns staden i Provence, som ger associationer till sol, doften av kryddor och starka färger. Här är livsregeln nummer ett att njuta av livet och dess glädjeämnen; folk tar sig tid och uppskattar god mat och vin.

I Aix har vi språkkurser på två skolor, IS Aix-en-Provence och universitetet.

För mer information om Språkkurs - Franska i Aix-en-Provence, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Om skolorna

IS

Skolan är medelstor och personlig. Den ligger centralt i ett charmigt sekelskifteshus med gångavstånd till den vackra huvudgatan Cours Mirabeau. Byggnaden har 15 klassrum, ett multimediarum samt en härligt grönskande uteterrass.

För vuxna deltagare är skolan en av de främsta i Frankrike oavsett om man läser för nöjes skull eller en intensivkurs för arbetet. Den administrativa personalen består till viss del av skandinaver men alla lärare är från Frankrike. Personalen är mån om varje kursdeltagare, vilket förklarar skolans trevliga stämning. En normalkurs innebär att du läser 4 lektioner à 45 minuter per dag, men du kan också läsa intensivt med 10 lektioner extra per vecka. Här erbjuds även franska + matlagning,  individuell undervisning, undervisning i minigrupp och kombinationskurser. För specifik information om skolans kursutbud, se AVISTAS hemsida.

Språkkurserna kombineras med ett fritidsprogram som inkluderar en guidad stadsrundvandring, eftermiddagsaktiviteter, sport och t.ex. fransk matlagning eller vinprovning till självkostnadspris.


 
Universitetet i Aix

Universitetet i Aix erbjuder språkkurser i franska för utlänningar sedan 1953. Om Du bokar Dig till universitetets kurser måste Du själv ordna Ditt boende (se under inkvartering). Även på fritiden är det mer upp till Dig själv att kombinera ihop de aktiviteter Du är intresserad av. Universitetet erbjuder en del aktiviteter men inte i samma utsträckning som IS Aix.

Terminskurserna omfattar minimum 20 lektioner per vecka. Alla deltagare läser 10-13 språklektioner i grupper med max 18 studenter.

Undervisningen kompletteras med tillvalsämnen måndag- fredag. Målet med dessa är att ge studenterna möjlighet att lära sig om livsstil och kultur i Frankrike och Provence. Beroende på förkunskapsnivå erbjuds teman som litteratur, fonetik, reklamspråk, handelsfranska, Provence, fransk politik och historia. Varje tillval är på 1,5-2 timmar och varierar från år till år. Minimiålder på kurserna är 18 år.

Boende

I Aix-en-Provence finns flera olika inkvarteringsalternativ. Om du väljer att studera på skolan IS kan du välja mellan att bo i familj, studio, residens eller på lägenhetshotell. Det är upp till dig! Läs mer om de olika alternativen på AVISTAs hemsida.

Kostnader

Vänligen besök anordnarens hemsida för prisuppgifter.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Franska i Aix-en-Provence

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Språkkurs - Franska i Aix-en-Provence från Avista Education & Språkresor, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: