Visa studentum.se som: Mobil

Språkkurs - Engelska i New York

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
New York
Varierande
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Språkkurs - Engelska i New York

Lär dig engelska och utforska New York

Centralt på Manhattan, inte långt från the Financial District, kan vi erbjuda språkkurser i en riktig världsmetropol. Ta chansen att uppleva världens huvudstad.

Language Studies International, LSI, är en organisation med språkskolor runt om i världen. I USA har man funnits i närmare 30 år och programmet innehåller idag många olika språkkurser. Du kan läsa för Ditt personliga nöje, mot olika språkexamina eller för att Du behöver förstärka engelskan i Din yrkesutövning. Och varför inte kombinera detta med att uppleva några av USAs mest spännande städer.

Om Du är mellan 16-20 år kan Du under sommaren också välja vår populära språkresa Young Adults, läs mer om den på AVISTAs hemsida.

För mer information om Språkkurs - Engelska i New York, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Language International Studies

LSI

Med det pulserande stadslivet alldeles utanför dörren delar man lokaler med Metropolitan College of New York. Lokalerna har rymliga och fräscha klassrum och här finns allrum, studieutrymmen och datorrum med tillgång till internet. Eftersom skolan delar lokaler med ett lokalt college får du ett bra tillfälle att umgås med amerikanska studenter under språkkursen.

Som student har du också tillgång till collegets bibliotek samt datorsalar. För fritiden arrangerar skolan varje vecka ett flertal fritidsaktiviteter och ofta en utflykt till självkostnadspris. Tillsammans med nyvunna vänner kan du bekvämt och tryggt upptäcka New Yorks både mer och mindre kända sidor.

På LSI möter du engagerade lärare som undervisar dig på någon av skolans sex förkunskapsnivåer. Du placeras i lämplig grupp med andra internationella studenter. Ca 35% kommer från Europa, 40 % från Asien, 20% från Latinamerika och 5% från övriga länder. Åldern på de som läser vid LSI varierar från 18-50 och många är runt 20-25 år.

Visum

Svenska medborgare kan vanligen vistas och läsa språkkurs i USA utan visum i upp till 90 dagar förutsatt att de har en godkänd ESTA-ansökan (Electronic System for Travel Authorization) och att kursen inte överstiger 20 lektioner per vecka. Vid studier längre än 90 dagar eller intensivare än 20 lektioner per vecka krävs ett studentvisum.

Ansökningsproceduren för studentvisum är omfattande varför vi rekommenderar studenter att anmäla sig i god tid. Ett studentvisum kostar ca 2.600 kronor.

Du får mer information om visum när du har bokat dig.

Boende

Familj med enkelrum och frukost eller halvpension.
Skolans värdfamiljer finns i olika zoner. Zon 1 innebär att värdfamiljen bor i Brooklyn, Queens eller Bronx och restiden till skolan är ca 30-40 minuter. Zon 2 innebär också Brooklyn, Queens eller Bronx men med ca 40-60 minuters resväg till skolan. Zon 3 är Staten Island och det tar 60 minuter eller mer att ta sig till skolan.

För den som önskar ett mer centralt boende erbjuder skolan värdfamilj på Manhattan (med frukost, halvpension erbjuds ej på Manhattan). På Manhattan finns också möjlighet att boka executive-rum vilket framför allt innebär eget badrum. De flesta inkvarteringar ligger på 20-40 min avstånd från skolan.

New York - YMCA på Manhattan ca 25 minuter från skolan.
Enkelrum med gemensamt badrum, dusch och toalett i korridoren. Alla rum har TV och luftkonditionering. Inga måltider ingår i boendet och matlagningsmöjligheter saknas. Rummen städas dagligen. Detta är ett boendealternativ som har uppskattats av tidigare deltagare.

Kurser

På samtliga språkkurser är konversation ett av de viktigaste kursmomenten. I övrigt ingår grammatik, skriv- och ordförrådsövningar samt orientering i amerikanska samhällsförhållanden.

Normal-, intensiv- och terminskurs
• Kurslängd 2-48 veckor
• 20 eller 30 lektioner à 50 minuter per vecka
• Max 14 deltagare per grupp
• Startdatum för normalkursen varje måndag. Speciella datum för nybörjare i engelska, kontakta oss.
• Minimiålder 18 år
• Uppehåll för jullov.

Terminskurs Cambridge Examen, 10-12 veckor
• 30 lektioner á 50 minuter per vecka. 10 av dessa lektioner ägnas särskilt åt Cambridgeexamensförberedelser.
• Grupper med max 14 deltagare.
• Språkkurserna avslutas med Cambridge University Examination på flera nivåer. Examen sker under sista kursveckan. En extranatt kan tillkomma om examen faller på en lördag. Kontakta oss för examensdatum.
• Den som vill läsa en längre period än 12 veckor kan kombinera med normalkurs till önskad kurslängd eller läsa flera Cambridgekurser i följd.

Individuell undervisning, minigrupp och kombinationskurser
Skolan erbjuder flera alternativ för riktigt intensiva språkkurser:
• Individuell undervisning
• Minigrupp
• Kombinationskurs

Examen & Intyg

Cambridgeexamen

Cambridge University Examinations är ett internationellt välkänt diplom som ger dig ett värdefullt bevis på dina kunskaper i engelska. En Cambridge-examen är användbart i många sammanhang och erkänns av många skolor, universitet, företag och organisationer i hela världen.

LSI erbjuder förberedande kurser för Cambridge examen, se rubriken "kurser" och AVISTAS hemsida för mer information.

Kostnader

Se utbildningens hemsida för mer information.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Språkkurs - Engelska i New York

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Språkkurs - Engelska i New York via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner