Visa studentum.se som: Mobil

IT och 90 andra ämnen på college i Kalifornien

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Cupertino
Beror på ditt val
Heltid
Studiemedelsberättigad
Kommande starter
Cupertino
januari 2020 
september 2020 

IT och 90 andra ämnen på college i Kalifornien

Studera i Kalifornien på FHDA

Två attraktiva college för dig som vill studera i Kalifornien

Studera i Kalifornien - mitt bland världens mest framgångsrika IT-företag. Här erbjuds du - förutom kurser i data och IT - även studier inom över 90 olika ämnesområden. Med 300 soldagar per år är Kalifornien lätt att trivas i som internationell student! Du som söker college i USA har med andra ord hittat helt rätt.

Systerskolorna Foothill och De Anza Community College (förkortas tillsammans FHDA) ligger mitt i USA:s IT-centrum Silicon Valley (Kalifornien). FHDA erbjuder utbildningar av hög kvalitet. Detta i kombination med närheten till San Francisco och kusten gör FHDA till ett av de bästa alternativen för dig som vill studera i en av USA:s mest innovativa regioner. Skolorna har en hög andel studenter som fortsätter till universitet. Och dessutom ett bra pris!

I Silicon Valley har många stora, internationella IT-företag sina huvudkontor. Exempel är Google, Facebook, Apple och Yahoo. Det är därför inte förvånande att FHDA erbjuder avancerade film-, data- och IT-utbildningar. Men skolorna erbjuder även möjlighet att läsa ett stort antal andra ämnen, till exempel Business, Art, Film/Television, Marketing, Music, Computer Information System, Advertising, Creative writing, Fashion Merchandising, Dance, Biotechnology, Graphic Design, Photography, Animation och Psychology.

Skolorna är kända för att ligga i framkant när det gäller undervisning. Här studerar omkring 42 000 studenter per termin. 18 000 av dessa är inskrivna på Foothill och 24 000 på De Anza Community College. På båda skolorna är klasserna relativt små, med omkring 25 studenter i varje klass.

De Anza College ligger vid staden Cupertino. En kort biltur därifrån, utanför samhället Los Altos Hills, finns Foothill College. I det här området är det sol 300 dagar per år och medeltemperaturen är 21°C.

Skolornas campus har ett varierat utbud av sportaktiviteter, gym, pooler och inte minst moderna datasalar. Dessutom finns fler än 60 studentorganisationer så som exempelvis ”film- och tv-klubben” samt idrottsföreningar för amerikansk fotboll, baseboll, ishockey etcetera.

På FHDA läser många amerikanska studenter de två första åren av sin bachelor-utbildning för att sedan studera de två resterande åren på ett universitet. Det är ett sätt för många amerikaner att få en bra utbildning till ett rimligt pris, eftersom det är dyrt att läsa hela sin utbildning på universitetet.

FHDA är topprankade i USA när det gäller transfer till universitet och har transfer-avtal med flera av Kaliforniens mest prestigefyllda universitet, så som exempelvis Cornell University och UCLA.

Välj studier inom 90 olika ämnen på FHDA

FHDA har ett stort antal kurser att välja mellan. På Foothill College finns kurser i över 90 ämnesområden. På De Anza College finns kurser i fler än 80 ämnesområden.

På FHDA är studieperioderna uppdelade i "quarters", vilket innebär att skolorna har tre möjliga terminsstarter: september, januari och april. Varje quarter läser du 12-16 units. 12 units ingår i avgiften och är ett minimum för att vara berättigad till studiemdel från CSN. Varje kurs ger vanligen 3-4 units, vilket innebär att du som student vanligen läser 3-4 kurser per quarter.

Du kan välja mellan flera olika studiealternativ på FHDA: att läsa en eller två quarters, ett läsår (tre quarters) eller en tvåårig utbildning.

Härligt liv att studera i Kalifornien

De Anza College ligger i utkanten av staden Cupertino som har omkring 58 000 invånare. En kort biltur därifrån, utanför det lilla samhället Los Altos Hills, ligger Foothill College. Los Altos Hills är ett välmående samhälle med cirka 8 000 invånare. Campusområdet har vunnit flera priser för sin vackra arkitektur i en parkliknande omgivning.

Skolorna har egna pooler, idrottshallar och gym. I denna delen av Kalifornien är det sol 300 dagar per år och medeltemperaturen ligger runt 21°C.

Som student på FHDA har du möjlighet till ett rikt fritidsliv med både storstad och naturupplevelser. På endast 45 minuters avstånd ligger storstaden San Francisco med sitt enorma utbud av kultur- och nattliv.

För den som är intresserad av sport ligger FHDA nära till både kust och berg. Här kan du alltså ägna dig åt både segling och surfing, men också klättring  och fallskärmshoppning. På bara några timmars avstånd ligger spännande utflyktsmål som Los Angeles, nationalparken Yosemite och vindistriktet Napa Valley.

För mer information om IT och 90 andra ämnen på college i Kalifornien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Antagningskrav

Allmän behörighet för högskolestudier i Sverige samt minst C i engelska 6 (VG i engelska A). Har du inte C i engelska 6 kan du även söka med TOEFL-test minimum 61 iBT eller IELTS 6.0.

Vill du ha mer information om behörighetskraven eller hur du ansöker? Kontakta Avista här!

Boende

Varken De Anza College eller Foothill College kan erbjuda boende på campusområdet. Skolorna erbjuder dock boende i värdfamilj för alla internationella studenter. De flesta svenskar föredrar att bo på studenthem eller en lägenhet som delas med andra studenter.

Du ansvarar själv för att boka boende, men både Avista och skolan kan hjälpa till med råd och tips. Räkna med att boendet kostar cirka 650-1000 USD per månad utan mat.

Examen & Intyg

Vilken examen du får beror på vilka studier du väljer.

Kostnader

  • Pris per termin: 2100 US$
  • Pris för läsår (3 terminer): 6300 US$
  • Pris per extra unit utöver 12 per termin: 175 US$

Till detta kommer en anmälningsavgift på 2 500 kr samt obligatoriska avgifter, främst för sjukförsäkring på ca 484 US$, en registreringsavgift på 75 US$ och en expresspostavgift på 60 US$.

Studier vid FHDA berättigar till studiemedel från CSN.

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT och 90 andra ämnen på college i Kalifornien

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om IT och 90 andra ämnen på college i Kalifornien via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner