Visa studentum.se som: Mobil

Design och 100 andra ämnen på SBCC

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Santa Barbara
Från 1 termin upp till 2 läsår
Heltid
Studiemedelsberättigad
Engelska
Kommande starter
Santa Barbara
januari 2020  (Engelska)
augusti 2020  (Engelska)

Design och 100 andra ämnen på SBCC

Studera i Kalifornien på Santa Barbara City CollegeVill du studera i Kalifornien?
Välj bland över 100 ämnen på stort college!

Santa Barbara är ett guldkorn för dig som drömmer om att studera i Kalifornien. Här kan du leva både stad- och strandliv i ett fantastiskt klimat. Santa Barbaras fyra college och universitet har gett staden en avspänd livsstil och ett aktivt nattliv.

Santa Barbara City College ligger väldigt vackert på ett stort campusområde med utsikt över Stilla Havet. Här studerar fler än 20 000 studenter från hela USA samt över 1 100 internationella studenter (från fler än 70 länder!).

Mer om Santa Barbara City College (SBCC)

SBCC är ett så kallat ”Community College”. Detta innebär att skolan erbjuder eftergymnasiala utbildningar på upp till två år. Efter två år uppnår man en Associate Degree och kan då söka vidare till ett universitet för att förbereda en Bachelor’s degree (motsvarande fil kand i Sverige).

Att läsa samtliga fyra år vid ett universitet blir väldigt dyrt, vilket är en av anledningarna till att community colleges är så populära i USA.

Du behöver inte ha för avsikt att läsa en hel utbildning för att studera vid Santa Barbara City College. Du kanske bara har ett allmänt intresse av att förbättra din engelska eller en vilja att studera ämnen som du intresseras av? Valfriheten är stor. Du kan anmäla dig för studier under en termin, ett läsår eller en fullständig utbildning på två år (Associate Degree). Du kan bl.a. välja mellan ämnen som:

 • Grafisk design
 • Business
 • Marknadsföring
 • Journalistik
 • Sociologi
 • Engelska
 • Film
 • Musik
 • Inredningsdesign
 • Biologi
 • Data/IT
 • Hotell

En termin/ett läsår - Study Abroad

I detta program kan du fritt kombinera ihop ämnen som du är intresserad av eller inrikta dig mot ett visst ämnesområde. En vanlig kombination är att läsa engelska och ämnen inom konst, media, design, sport, dans eller business. Valmöjligheterna är många. Om du trivs med studierna finns möjlighet att läsa vidare på skolan och förbereda en Associate Degree.

Ettåriga utbildningar - Certificate Program

De ettåriga utbildningarna riktar sig mot studier inom ett visst ämnesområde. Du väljer ett huvudämne (major) och läser en kombination av obligatoriska och valbara kurser inom detta område. Vid sidan av dessa studier väljer du ett par fria kurser inom helt andra ämnesområden, inklusive ämnen som sport, musik eller dans.

Tvååriga utbildningar - Associate Degree

I detta program väljer du ett huvudämne (major) och läser en kombination av obligatoriska och valbara kurser inom detta område. Din examen omfattar totalt 60 units. Av dessa läser du vanligen 33-34 units inom ditt huvudämne.

För mer information om Design och 100 andra ämnen på SBCC, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Studenter vid SBCCDu ansöker till Santa Barbara City College via Avista. För att kunna bli antagen krävs att du har behörighet för högskolestudier i Sverige samt helst VG i de engelska-kurser som tidigare hette A och B. Du behöver dessutom ett snittbetyg på minst 11,5 (motsvarar 2,3 GPA i det amerikanska betygssystemet). SBCC räknar inte meritpoäng.

Om ditt snittbetyg ligger mellan 11,5-12,5 måste du komplettera med ett "Statement of Purpose". Detta är ett personligt brev där du beskriver dina mål med studierna och hur du planerar att uppnå dessa mål genom dina studier på SBCC.

För mer information om ansökan och behörighet - kontakta Avista!

Visum

För studier vid SBCC måste du söka studentvisum på amerikanska ambassaden. Det är en relativt komplicerad process som tar tid och även inkluderar ett obligatoriskt personligt besök. Avista ger dig stöd och hjälp även med visumansökan!

Boende

Skolan har inget eget boende på campus, alla studenter bor på privata studenthem eller delar lägenhet i stan. Du kan välja mellan att boka boende före din ankomst eller att ordna med boende på plats i Santa Barbara.

Vid antagning till SBCC får du kontaktuppgifter till olika lägenhetsförmedlare om du så önskar. Den som letar boende på egen hand kan också få god hjälp av skolans inkvarteringsservice.

Examen & Intyg

Vilken examen du får beror helt på vilken typ av studier du väljer på SBCC. En termin, ett läsår eller en hel utbildning? Möjligheterna är många!

Kostnader

Du hittar information om skolans terminsavgifter på Avistas hemsida. Priserna är skolans egna avgifter, Avista tar inte ut någon bokningsavgift för din bokning till SBCC. Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Avista och ställa frågor om detta.

För att finansiera dina studier och levnadskostnader under din tid vid Santa Barbara City College kan du söka studiemedel från CSN. 

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Design och 100 andra ämnen på SBCC

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Design och 100 andra ämnen på SBCC via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner