Visa studentum.se som: Mobil

Arbeta i Tyskland och Österrike

Avista Education & Språkresor
Sammanfattning
Språkutbildning / Volontärresor
Tyskland, Österrike
Varierande
Heltid/deltid
Delvis

Arbeta i Tyskland och Österrike

Att arbeta utomlands är en chans att på ett billigt sätt få en internationell erfarenhet, upptäcka ett nytt land och samtidigt få en värdefull arbetsmerit. Det kan vara svårt att på egen hand hitta jobb utomlands hemifrån Sverige och samtidigt är det inte helt lätt att komma arbetslös till ett nytt land och veta var man ska vända sig för att finna ett jobb. Detta kan Avista hjälpa dig med!

I Tyskland och Österrike erbjuder vi dig olika typer av betalda arbets- och praktikmöjligheter. Läs en sammanfattning av programmen längre ned på denna sida. Alla program går att kombinera med en språkkurs i tyska, men om du endast är ute efter att jobba, finns i vissa fall möjlighet till det också!

Med Avistas jobbprogram kan du arbeta både vinter- och sommarsäsong. Du jobbar då främst på restaurang, hotell eller i bar, men den som vill kan också välja att arbeta som skidlärare. Eftersom säsongsjobben erbjuds på turisttäta orter i södra Tyskland och i de österrikiska Alperna får du även uppleva den mångfasetterade natur som så många turister kommer dit för.

Är du ute efter mer kvalificerande arbete så kan en betald praktik passa dig. Kanske du behöver en praktikplats för din utbildning i Sverige? Eller bara förbättra ditt CV med en bra arbetserfarenhet utomlands? Praktikplatser finns att få inom flera olika branscher. Vare sig det är bilar, elektronik, ekonomi eller turism som lockar kan du få en placering på en tysk arbetsplats, som både ger dig utmaning och en god merit för framtida jobb.

Våra partnerskolor, som har övergripande ansvar för administrationen kring din ansökan och arbetsplacering, har lång erfarenhet och ett brett kontaktnät av företag som söker arbetskraft. Dessutom har du alltid Avista och vår partnerskola ”i ryggen” om det skulle uppstå problem mellan dig och arbetsgivaren.

Oavsett om du väljer att arbeta som servitör på ett café vid Bodensjön eller att praktisera på Mercedes, så är din tid i Tyskland eller Österrike en ypperlig chans att få flyt på dina tyskakunskaper och lära känna en ny kultur!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Studier och säsongsjobb i södra Tyskland och Österrike

Lockas du av varierad natur och vill arbeta med närhet till både sjöar och berg så erbjuder vi säsongsjobb i det vackra tyska Bayern, men också på någon av de kända skidorterna i de österrikiska Alperna. Detta program inleds med en 8 veckor lång språkkurs på vår partnerskola Dialoge i staden Lindau. Efter kursen får du 3-6 månaders säsongsjobb inom hotell eller restaurang. Du väljer själv om du vill vara borta under sommar eller vinter!

Säsongsarbete i Österrike

Vill du ha chansen att arbeta en längre period inom turismbranchen i Österrike så kan detta program passa dig. Under 3-10 månader erbjuds jobb på allt från restauranger och hotell till museum, turistshoper och golfbanor på olika platser runt om i landet. Du tjänar tillräckligt för att klara ditt uppehälle och kan därför stanna så pass länge att du kommer in i din egen österrikiska vardag. Vare sig du väljer att först gå en språkkurs på vår partnerskola i Wien eller inte, får du en naturlig tyskaträning på jobbet samt en internationell erfarenhet i ditt CV!

Studier och betalt praktikarbete i Tyskland

För dig som vill jobba i Tyskland och samtidigt få en mer kvalificerad arbetsmerit finns möjlighet att göra en praktik på 3-12 månader. Beroende på vad du studerar eller är intresserad av finns arbetsplatser inom teknik, ekonomi, bilindustri och olika typer av institutioner som skola, kommun och museum. Praktiklönen är ofta lite lägre än en vanlig lön, men jobbet betalar sig främst i den goda arbetserfarenhet du får! Programmet inleds med en 8 veckor lång språkkurs på vår partnerskola i Horb am Neckar i Schwarzwald-området. Kursen gör dig varm i kläderna med tyskan som arbetsspråk inför ditt kommande jobb.

För mer information de olika arbetsprogrammen, språkkurserna, datum och priser, besök Avistas hemsida!

För mer information om Arbeta i Tyskland och Österrike, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kostnader

Se AVISTAs hemsida för mer information

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

Avista Education & Språkresor

AVISTA erbjuder språkkurser utomlands, college- och universitetsutbildningar, volontärresor samt arbete utomlands. De flesta av Avistas program berättigar till studiemedel från CSN! Språkkurser: Avista startade redan 1980 som ett alternativ till språkresor med bara svenska deltagare. Avista menade på att det...


Läs mer om Avista Education & Språkresor och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Arbeta i Tyskland och Österrike

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Avista Education & Språkresor

Sibyllegatan 79
114 43 STOCKHOLM


Beställ information

För att få mer information om Arbeta i Tyskland och Österrike via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 6 recensioner.
Se alla skolans recensioner