Visa studentum.se som: Mobil

Yrkesutbildning inom El

Astar
Sammanfattning
Arbetsmarknadsutbildning
Borås, Malmö, Umeå, Västerås
ca 15 månader
Heltid
Studiemedelsberättigad

Yrkesutbildning inom El

Yrkesutbildning inom El

Elteknik men inriktning installation, industri och larm

Denna utbildning vänder sig till dig som vill arbeta med bland annat elinstallationer. Du lär dig om produktion, installation och distribution av system för el, energi och vatten men också om el- och energiteknik, automation, dator- och kommunikationsteknik och IT-infrastruktur.

Hur går utbildningen till?

För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera de teorier som du läser direkt i vår verkstad. Du gör även praktik på en arbetsplats – APU på minst 8 veckor – och får då knyta kontakter som ofta kan leda till jobb.

När du är klar med dina studier påbörjar du din lärlingsperiod på ett elinstallationsföretag, vilken är 1600 timmar.

Google for Education

För att du ska lära dig på bästa sätt använder vi Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser/moduler och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial.
Google for Education

De här modulerna läser du

Praktisk ellära Elektromekanik Datorteknik 1a Mekatronik Elkraftteknik Energiteknik 1 Kommunikationsnät 1 Fastighetsautomation 1 Elmotorstyrning Belysningsteknik Servicekunskap Cadteknik 1 Larm, övervakning och säkerhetsystem Elinstallationer Data och medianät Gymnasiearbete Mät- och styrteknik (industri) Underhållsteknik (industri)

Så ansöker du

Du skall ha godkända betyg i matematik A, engelska A och svenska A/B. Branschens parter rekommenderar god fysisk rörlighet samt innehav av körkortsbehörighet klass B men det är inget krav.

Du ansöker via Arbetsförmedlingen på din ort.

Examen & Intyg

När du har läst klart hos Astar får du ett diplom och en yrkesbedömning som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta med maskiner och elmotorinstallationer, styrningar av värme och ventilation och som bland annat installationselektriker eller industrielektriker.

Astar

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.
Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: