Visa studentum.se som: Mobil

Restaurang grund, Kock/Kallkök, Servering & Arbete i Bar

Astar
Sammanfattning
Arbetsmarknadsutbildning
Göteborg, Kristianstad, Malmö, Norrköping, Solna, Stockholm - Visa alla  
16-44 veckor
Heltid
Studiemedelsberättigad

Restaurang grund, Kock/Kallkök, Servering & Arbete i Bar

Restaurang grund, Kock/Kallkök, Servering & Arbete i Bar

Varmt välkommen till vår arbetsmarknadsutbildning inom Restaurang & Storhushåll!

Arbetsmarknadsutbildningen inom restaurang och storhushåll ger dig den kompetens som krävs för att få anställning inom branschområdet. Under utbildningstiden får du tillgång till ett nätverk av arbetsgivare och arbetsplatskontakter samt kontakt med företag med rekryteringsbehov. Då efterfrågan på utbildad arbetskraft inom restaurang, bar och storkök är stor har du goda utsikter till arbete efter utbildningen.

Utbildningen inleds med en testmodul, som följs av en grundutbildning inom restaurang. Grundutbildningen ger dig kunskaper inom beredning och tillredning samt kassaarbete och servering. Efter grundutbildningen kan du söka jobb som restaurang- och köksbiträde inom restaurang, storkök, snabbmatsrestauranger och kaféer.

Efter grundutbildningen har du även möjlighet att läsa en fördjupande yrkesutbildning inom kock, kallkök eller servering.

  • Fördjupningen kock ger dig kompetens att arbeta som kock inom restaurang, storkök och butiker.
  • I fördjupningen kallkök lär du dig att tillreda kalla rätter såsom förrätter, sallader och efterrätter.
  • Fördjupningen inom servering ger en fördjupad kunskap så att du kan arbeta med serveringsuppgifter inom à la carte, lunchservering och catering.
  • Arbete i bar kan du läsa som fristående fördjupning eller i kombination med servering. Det är inte en fullständig utbildning till bartender men inriktningen ger dig de kunskaper som krävs för att arbeta i en bar.
  • I både grundutbildningen och fördjupningsutbildningarna ingår arbetsplatsförlagt lärande.

Hur går utbildningen till?

Praktiska och teoretiska moment

I utbildningen får du utveckla de kompetenser och förmågor som efterfrågas i arbetslivet. Praktiska moment i ett utrustat produktionskök varvas med teori. All teori är kopplad till praktiskt hantverk eller praktiska situationer för att du ska få en förståelse för helheten i utbildningen. Lärarna arbetar med varierande undervisningsformer för att du ska få lära dig på det sätt som passar dig bäst. Förutom praktik och teori får du individuell färdighetsträning samt handledning och studier med stöd av Google for Education, som du kan använda via datorn eller genom appar i telefon eller surfplatta. Här får du tillgång till dina kurser och ett samlat material av bland annat filmer, presentationer och övningar. Till detta får du naturligtvis också läroböcker och annat utbildningsmaterial. Google for Education

Du arbetar både individuellt och i grupp och ofta med uppgifter och projekt som är inspirerade av lokala arbetsgivare.

APL

APL, arbetsplatsförlagt lärande ingår i både grundutbildningen och fördjupningsutbildningen vilket ger dig möjlighet att knyta viktiga kontakter som kan leda till jobb. Tiden för APL är individuell och planeras tillsammans med aktuellt företag.

De här modulerna läser du:

Nedanstående moduler ingår i respektive utbildningsinriktning. Utbildningens omfattning planeras individuellt. Rikttider och vilka moduler som du ska genomföra planeras i din individuella utbildningsplan, utifrån dina förutsättningar och behov.

Testmodul, rikttid 3 veckor

  • Kartläggning av förkunskaper
  • Yrkesorientering och studiebesök
  • Teoretiska moment och praktiska övningar
  • Hälsokontroll enligt gällande Livsmedelslagstiftning
  • Jobbplan och planering inför APL

Restaurang grund, rikttid 13 veckor

  • Hygienkunskap
  • Livsmedels- och näringskunskap
  • Måltids- och branschkunskap
  • Service och bemötande
  • Ergonomi

Kock/kallkök fördjupning, rikttid 28 veckor

  • Mat och dryck i kombination
  • Matlagning 1
  • Matlagning 2
  • Matlagning 3
  • Matlagning 4

Servering fördjupning, rikttid 6 veckor

  • Dryckeskunskap, varma och kalla drycker t ex grundläggande baristakunskaper och alkoholhantering
  • Serveringskunskap, arrangemang, frukost-och bufféservering och matsalshantverk
  • Servering 1
  • Servering 2
  • Servering specialisering

Arbete i bar fördjupning, rikttid 4 veckor

  • Barteknik
  • Dryckeskunskap, alkoholhantering fördjupad
  • Budgetering och kalkylering

Så ansöker du

Du ansöker via Arbetsförmedlingen på din ort

Du som är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen är varmt välkommen att prata med din handläggare och berätta att du är intresserad av att gå utbildningen. Det är alltid handläggaren som bestämmer vem som får gå en arbetsmarknadsutbildning.

Examen & Intyg

När du har läst klart hos Astar får du ett utbildningsintyg som bevis på dina yrkeskunskaper. Utbildningsintyget har sedan ett stort värde hos arbetsgivare

Efter grundutbildningen kan du söka jobb som restaurang- och köksbiträde inom restaurang, storkök, snabbmatsrestauranger och kaféer.

Astar

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Astar



Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: