Visa studentum.se som: Mobil

Hann du inte se alla inspirerande föreläsningar på Upskill & Reskill? Inga problem! Allt finns tillgängligt t o m 26 januari kl 23.59. Tipsa gärna fler som inte hunnit kolla. Gå direkt till eventet! ⭐

Hotell & Konferens, Lärlingsutbildning

Astar
Sammanfattning
Yrkesvux/Program (Komvux)
Jönköping, Solna
Studiemedelsberättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Solna
2022-05-23
2022-03-27

Jönköping
Löpande
Kontakt din hemkommun för exakta ansökningsdatum.

Hotell & Konferens, Lärlingsutbildning

Vill du jobba inom hotell och konferens? Då har Astar utbildningen för dig!Hotell & Konferens – Lärlingsutbildning

Hotell och konferensanläggningar behöver ständigt utveckla sitt koncept och rekrytera personal som kan leva upp till gästernas ökade förväntningar.

Att arbeta inom hotellbranschen passar dig som är både ansvarstagande och affärsmässig samt trivs med mycket kontakt med människor. Arbetstiderna kan vara oregelbundna och det förväntas att du kan ta egna initiativ och är lyhörd för gästernas behov och önskemål. Det är en fördel om du har grundkunskaper i engelska.

Utbildningen riktar sig till dig som vill lära dig yrket genom praktiskt arbete. Du kommer att vara en dag i veckan skolan och resterande fyra dagar på din lärlingsplats. Under utbildningen får du en bred kompetens inom reception, konferens och bokning för att kunna leverera utmärkt service. Arbetsuppgifterna under lärlingstiden kan variera, från att du möter gäster i receptionen till att du är med och arrangerar evenemang och konferenser.

Efter utbildningen kan du jobba på hotell, konferensanläggningar och vandrarhem eller i receptionen på företag och turistanläggningar.

Under utbildningen har du möjlighet att åka utomlands till ett av våra samarbetsländer: Frankrike, Italien, England och Österrike. Detta är en del av EU -projektet Erasmus och är ett utmärkt tillfälle för dig som är intresserad av att bredda dina kunskaper inom den kulinariska världen, få nya erfarenheter: personliga och kulturella samt skapa nya kontakter.

Kurser

 • Orienteringskurs för lärling, 50 p
 • Service och bemötande, 100 p
 • Konferens och evenemang, 100 p
 • Rums och konferensbokning, 100 p
 • Logi, 100 p
 • Reception 1, 100 p
 • Reception 2, 100 p
 • Reception 3, 100 p
 • Konferens 1, 100 p
 • Konferens 2, 100 p
 • Våningsservice. 100 p

Kursutbudet kan skilja sig åt mellan olika kommuner.

För mer information om Hotell & Konferens, Lärlingsutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Förkunskapskrav för att söka lärling/komvuxutbildning är grundskolan eller motsvarande, med goda kunskaper i svenska/svenska som andraspråk.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning hos Astar får du betyg i kurserna samt diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har sedan ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Astar

Astar AB

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hotell & Konferens, Lärlingsutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Astar

Kabelvägen 14
55302 Jönköping


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(3,6)
Baseras på 35 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hotell & Konferens, Lärlingsutbildning från Astar, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?