Visa studentum.se som: Mobil

Dator och support

Astar
Sammanfattning
Komvux- & vuxenutbildning
Solna
30 veckor
CSN-berättigad

Dator och support

Är du logisk, tålmodig, gillar datorer och kan se helheten?

Här lär du dig att felsöka, installera och underhålla en dator när du får kunskapen att förstå hur du jobbar med båda utsidan och insidan av en dator.

Under utbildningen lär du dig att hantera de brister som finns i en dator och vid olika kommunikationstekniker som exempelvis 4G/ LTE, WI-FI, FI /2,4 GHz / 5 GHz. Fokuset under utbildningen kommer även att ligga på skötsel utav servrar och sql miljöer som innebär att du jobbar i back end utav server och med den administration som innebör t.ex. MySQL, kodning.

Efter utbildningen kan din roll liknas med en mekaniker – du ser nämligen till att hemsidans alla delar fungerar & finns på plats, likaväl som bilens alla delar för den frammåt.  Som hemsidans egna ingenjör är dina jobbmöjligheter många eftersom du inte behöver vara beroende av någon annan!

Hur går utbildningen till? 

Utbildningen kommer att vara förlagd på dagtid En vanlig vecka består utav 2 – 3 lärarledda lektioner mellan 08:30 – 15:30 samt 09:00 – 13:00. Du kommer att få träna på det du lär dig via böcker genom praktiska övningar. Praktik ingår I utbildningen. Under praktiken kommer främst kontorstider att förekomma.

Kontakt och studiebesök

Du är varmt välkommen till oss för att träffa deltagare, lärare och se våra lokaler! Kontakta vår rektor för att boka tid – Ahmed Marrakchiahmed.marrakchi@astar.se. Våra lokaler hittar du på Solna torg 13, 171 45 Solna.

För mer information om Dator och support, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här yrkesutbildningen på komvux. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år. Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun

Behörighet

Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.

Astar

Astar

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...


Läs mer om Astar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dator och support

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Dator och support från Astar, fyll i följande uppgifter:

Vill du ta del av externa erbjudanden?
Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: