Visa studentum.se som: Mobil

Anläggningsmontör Storkraftnät

Åsbro Kursgård
Sammanfattning
YH-utbildning
Åsbro
1,5 år (300 YH-poäng)
Heltid
Studiemedelsberättigad
Svenska
Klassrum
Startdatum: 2022-08-21 - Åsbro

Anläggningsmontör Storkraftnät


Välj en YH-utbildning på hög nivå!
Anläggningsmontör storkraftnät - för dig som vågar och har bra fysik!

Behovet av anläggningsmontörer inom elkraft är stort över hela landet. Efter avslutad utbildning kan du till exempel arbeta med nybyggnation och reparationsarbeten på kraftledningar, ställverk och med stora krafter. Utbildningen är kort och perfekt för dig som vill snabbt ut i yrkeslivet i en bransch med stora möjligheter.

Yrkesrollen
Som anläggningsmontör är det ditt uppdrag att arbeta med byggande, underhåll och besiktning av de stora kraftledningar och utomhusställverk för stam- och regionnät. Du kommer att arbeta på hög höjd och med de högsta spänningarna. Från 40V-400KV! Du kommer både att arbeta med avancerade verktyg, mätinstrument och samverka med andra aktörer så som grävmaskinister, kran- och helikopterförare.

Du kommer att få ett fritt, omväxlande arbete som kräver stor flexibilitet och säkerhetstänk. Att arbeta fysiskt, utomhus och på hög höjd är en naturlig del av arbetet. Kombinationen av praktiskt arbete tillsammans med stundtals totalfokusering och eget ansvar gör arbetet varierande.

Utbildningen
Anläggningsmontör Storkraftnät är en praktisk yrkesutbildning med teoretiska inslag, där mycket av lärandet sker utomhus och på hög höjd. Utbildningen ger dig en bred och gedigen yrkeskompetens att arbeta som montör med byggande, underhåll och besiktning av kraftledningar och utomhusställverk för stam- och regionnät. Detta kallas dubbel kompetens, vilket är ett krav från branschen och ökar din flexibilitet inom yrket. Utbildningen ger även en viss kompetens att arbeta i de lokala näten så kallade distributionsområdet.

För mer information om Anläggningsmontör Storkraftnät, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För att du ska bli antagen till utbildningen måste du ha avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig.

För att tillgodogöra dig utbildningen har du fördel av grundläggande kunskaper inom matematik och ellära.

Kontakta gärna oss om du har funderingar kring behörighet eller vill veta mer:

Anne Kataja, Utbildningschef Tel: 0582-838 56
Mikael Carlsén, VD Tel: 0582-838 50

Så söker du

Du söker utbildningen via länk på Åsbro Kursgårds hemsida. På hemsidan finns även mer information om utbildningen.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. 

Åsbro Kursgård

Åsbro Kursgård 

På Åsbro Kursgård utbildas hela kedjan av montörer tekniker och projektledare inom elkraft. Utbildningarna är skräddarsydda för att ge dig de kompetenser och behörigheter som arbetsgivaren eftersöker vid nyanställning. Våra engagerade och kompetenta lärare/instruktörer kommer från energibranschen, och har specialistkunskap...


Läs mer om Åsbro Kursgård och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Anläggningsmontör Storkraftnät

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Åsbro Kursgård

Åsbro Kursgård

Åsbro Kursgård
69496 Åsbro

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Rocklöv
En rolig utbildning där i princip allting är praktiskt! Mycket praktik (20 veckor av 60) som är bra då man kan få bra kontakter inom företagen. Bra mat i skolmatsalen och vi har eget gym på anläggningen. Se bara till att inte vara höjdrädd om du ska söka den här utbildningen!
ebba
I och med att jag går utbildningen nu så kan jag inte svara på hur lätt det är att få jobb, det beror på hur långt man är beredd att flytta eller pendla. Om man vill stanna i sin kommun så varierar jobbmöjligheterna skulle jag tro.
André Svennberg
En väldigt rolig och intressant utbildning, dock ganska så krävande vad gäller fysiken. Rekommenderar den varmt. Tyvärr är de liten chans att få jobb efteråt just nu, pga: anställningsstopp.
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Anläggningsmontör Storkraftnät från Åsbro Kursgård, fyll i följande uppgifter: