Visa studentum.se som: Mobil

Futuregames: Game & UX Designer

Arctic Game Lab
Sammanfattning
YH-utbildning
Skellefteå
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Game & UX Designer

Futuregames: Game & UX Designer

Game Designers, UX Designer, interaktionsdesigner

Få tvärvetenskaplig kompetens inom spelutveckling, upplevelsebaserad design, speldesign, UX, VR/AR, gamification, affärsutveckling och ledarskap. Välkommen till en spännande yrkesroll där du är med och påverkar framtiden. Skapa spel, skapa världar!

 • Börja arbeta direkt efter utbildningen
 • Lokaler Futuregames Campus Skellefteå
 • Utbilda dig tillsammans med tre andra yrkesroller: programmerare, grafiker och projektledare
 • Samarbeta med spel- och it-branschen i Skellefteå
 • CSN-berättigad
 • 2 år (4 terminer)
 • LIA (lärande i arbete, praktik) 20 veckor
 • Bostadsgaranti

Efterfrågan på yrkesrollen Game och UX designers ökar starkt i hela samhället. Användarupplevelser, spelutveckling, hållbara affärsmodeller och digital innovation står i centrum för utvecklingen. Idag har vi enorma möjligheter att skapa upplevelser med ny teknik, inte minst genom VR/AR och AI. Företagen jobbar med ständig förbättring av kundupplevelser. Utöver det blir digitala upplevelser och konversationsbaserad UX allt viktigare.

YRKESROLLER

 • Game Designer
 • Interaktionsdesigner
 • UX Designer
 • User Researcher
 • Gamification Designer
 • Planner

FUTUREGAMES & ARTIC GAME LAB

Vi är inte ensamma om att på allvar vilja etablera en spelbransch i norr. Arctic Game Lab är en samarbetsorganisation mellan flera kommuner och organisationer i Norr- och Västerbotten (Skellefteå, Umeå, Boden, Luleå och Piteå), som verkar för att skapa en strategisk plattform för spelbranschens tillväxt i norra Sverige. De har bl a koordinerat olika game jams, mångfaldssatsningar och Arctic Game Conference. Inom nätverket finns tillgång till inkubatorer och andra pusselbitar som krävs för att skapa en långsiktigt hållbar spelutveckling efter norra Sveriges villkor.

AGL skriver:”Utvecklingstakten är snabb då flera nya bolag har bildats, kompetens flyttar till regionen och utbildningsplatserna växer. Vi behöver nu fler utbildningar inom spel för att våra spelföretag ska ha möjlighet till tillväxt.”

>> Läs mer om Artic Game Lab 

PLUGGA PÅ FUTUREGAMES CAMPUS SKELLEFTEÅ

Plugga hos oss på Futuregames i Skellefteå. Här har du nära till allt. Vår skola ligger på campusområdet i Skellefteå med både restaurang och träningsmöjligheter samt ett hus fullt av spelutbildningar (programmerare, projektledare, grafiker och designers på samma våningsplan). Och nära till spelbranschen! Och du – det är bostadsgaranti i Skellefteå!

LEARNING BY DOING, LEARNING BY REFLECTION – VÅR PEDAGOGIK

Utveckla kärnkompetens i spel- och it-utveckling genom undervisning och yrkestrick från lärare direkt från ledande företag inom branschen. Få tillgång till vår kreativa miljö inklusive datorer med relevant mjukvara där du växer och bygger dina färdigheter tillsammans med talangfulla klasskamrater och seniora spelutvecklare. Ta del i intensiva spelprojekt tillsammans med de parallella programmen på Futuregames (utvecklare, product managers och 3d-grafiker/VFX) där ni simulerar professionella projekt för att återspegla hur du kommer att arbeta i spelindustrin, och förbereda dig för en ständigt utvecklande och kreativ karriär.

Vi vill skapa pragmatiska spelutvecklare med ett balanserat och brett perspektiv på hela utvecklingsprocessen, stark samarbetsförmåga och gruppvana med praktisk och proaktiv inställning.

För mer information om Futuregames: Game & UX Designer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

VEM ÄR BEHÖRIG?

Du som har en gymnasieexamen med eng6 och sv2 är välkommen att ansöka.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med webb, spel, data/it, e-handel eller närliggande områden. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du har arbetat inom området tidigare och ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.

HUR ANSÖKER DU?

Ansökningsperioden är öppen 3 feb – 5 maj 2021.

VAD HÄNDER EFTER ATT DU HAR LÄMNAT IN DIN ANSÖKAN?

Alla som är behöriga och ansöker under den ordinarie ansökningstiden kommer att kallas till ett möte hos Futuregames/Changemaker Educations. På mötet får du veta mer om utbildningen och träffa utbildningsledningen. Samtidigt gör du ett frivilligt muntligt prov. Alla sökande rangordnas efter en poängskala som avgör vilka som kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Poängskalan, max 50 poäng, utgår från det skriftliga och muntliga provet som mäter dina kunskaper och erfarenheter kopplat till yrkesrollen “Game & UX Designer”. Med start när den ordinarie ansökningsperioden stänger 5 maj och löpande fram till midsommar 2020 fattar ledningsgruppen beslut om vilka som ska antas till utbildningen. Sista ansökningsdag är 5 maj.

Särskilt-prov-Game & UX Designer

Examen & Intyg

Efter avslutade och godkända studier erhåller du yrkeshögskoleexamen om totalt 400 yh-poäng, vilket motsvarar drygt två års heltidsstudier. Din utbildningsplan godkänns och övervakas av Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) som har höga krav på kvalitet och lärprocesser. Changemaker Educations ansvarar för planering, genomförande och utveckling av din utbildning. Du som studerar har en utbildningsledare som koordinerar din utbildning och fungerar som din kontaktperson under studietiden.

Praktik

25 % LIA (LÄRANDE I ARBETE, PRAKTIK – 20 veckor)

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik, internship) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens kundupplevelser och affärsnytta. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Vi samarbetar med en rad företag och e-handelsplattformar gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering nationellt via Futuregames nätverk samt lokalt i Skellefteåområdet och regionalt i hela norrland;Triolith Games AB, Strangewood Studios AB, Tieto Skellefteå, Once Upon, Hello Future, Goodbye Kansas Studios, Gold Town Games, Mindforce Game Lab, Musikmedel Future Vision AB, North Kingdom, Boliden, Zordix AB, Coldwood, Tarvalley, SIGMAR Metodbyrå, Visma Consulting AB m.fl

Kursinnehåll

Exempel på kurser är;

 • Affärsutveckling
 • Analytics, SQL och statistik
 • Agil projektmetodik
 • Service Design
 • ARG – Alternate reality game
 • Rapid Prototyping
 • Service design
 • Speldesign
 • Spelproduktion
 • Gamification och spelpsykologi
 • User research och User Testing
 • UX och Game Thinking

Efter utbildningen

SPEL- och IT-BRANSCHEN I NORR BEHÖVER DIG

Vi har ständigt en nära dialog med arbetslivet. För denna utbildning har över 50 företag (spel- och it-företag i Norr- och Västerbotten) svarat på en enkät angående kompetensbehov. Det totala anställningsbehovet hos företagen ligger på över 100 anställda under de kommande 3-5 åren. Samtliga företag är positiva till att ta emot praktikanter och rekrytera direkt från Futuregames.

Det är inte bara spelföretag som efterfrågar yrkeskompetensen. Industriföretag som Boliden, företag inom infrastruktur som Skellefteå Kraft, samt flera konsultföretag, apputvecklare och byråer, är olika företag som efterfrågar kompetens kring creative product management, interaktionsdesign, mjukvarutestare och programmerare/utvecklare. De vill åt den spetskompetens som Futuregames närt under sina år i spelbranschen kring projektarbete med digitala upplevelser, agila metoder, kunskap om spelmekanik och mjukvarutestning.

“Det är i dagsläget oerhört svårt att rekrytera till it-branschen i Skellefteå och de utbildningsplatser som finns idag är i stort sett noll så det är oerhört viktigt för framtiden att vi får tillväxt. Flera av de stora IT-bolagen börjar dessutom ha pensionsavgångar vilket kommer att öka behovet av påfyllnad.”Berit Backvid, Visma Consulting

VAD ARBETAR DU SOM EFTER UTBILDNINGEN?

Att jobba som spel- och ux designer är en nyckelroll och en samordningsroll mellan upplevelser, spel, kunder, team och verksamheter. Du sammanflätar och bygger broar mellan digitala och fysiska världar. Du förbättrar och utvecklar kundupplevelser och därigenom kundnytta och affärsnytta. Utbildningen ger dig verktyg för att förstå upplevelser, kunder, behov och utbud på dagens marknader. Du får lära dig att skapa digitala spel och miljöer med kundupplevelsen i fokus.

Arctic Game Lab

Välkommen till Arctic Game Lab - norra Europas snabbast växande spelkluster!

Vill du in i en kreativ bransch som växer i rekordfart och är i behov av nya talanger? Arctic Game Lab är norra Europas snabbast växande spelkluster och hos oss får du en unik möjlighet att utbilda dig i nära...


Läs mer om Arctic Game Lab och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Futuregames: Game & UX Designer

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Arctic Game Lab

Laboratorgränd 7
931 30 Skellefteå

Tel: 076-7613116
Mobil 076-7613116
arcticgamelab.com

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Futuregames: Game & UX Designer från Arctic Game Lab, fyll i följande uppgifter: