Visa studentum.se som: Mobil

Hälsovårdare

Arcada
Sammanfattning
Grundnivå (Högskole- och Kandidatexamen etc)
Helsingfors
4 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Hälsovårdare

Utbildning till hälsovårdare

Trivs du med självständigt arbete, är intresserad av hälsa, hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete med människor i olika åldrar – individuellt eller i grupp? Vågar du ta ansvar, är utvecklingsinriktad och söker ett meningsfullt jobb? Då är ett jobb som hälsovårdare för dig!

Hälsovårdsexamen 

Målet för utbildningen är att utbilda sakkunniga hälsovårdare med goda kunskaper i hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande arbete på individ-, grupp och samhällsnivå. Utbildningen ger dig kompetens att fungera på mödrarådgivning, barnrådgivning inom skolhälsovård, arbetshälsovård och i rådgivningsverksamhet för äldre i Finland, övriga Norden eller internationellt. 

Sjukskötarexamen

Utöver en hälsovårdarexamen ger utbildningen dig även en examen som sjukskötare. Därför studerar du bl.a. vård (t.ex. inremedicinsk och kirurgisk vård, barnsjukvård, psykiatrisk hälso- och sjukvård), medicin och naturvetenskap (t.ex. anatomi och fysiologi). Du lär dig också forskningens och utvecklingsarbetets grunder samt ledarskap. Studierna förverkligas i nära samarbete med arbetslivet, bl.a. i form av projektarbeten individuellt eller i grupp.

Det livslånga lärandet och ständig uppdatering och inhämtning av ny kunskap betonas och studenten stöds till självständighet och ansvarstagande samtidigt som utbildningen förbereder för arbete i mångprofessionella team.

För mer information om Hälsovårdare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du söker till utbildningen via Finlands nationella studieportal.  

För att bli behörig ska genomgå urvalsprover - mer information om dessa hittar du på utbildningens hemsida. Där hittar du även mer information om hur antagningsprocessen ser ut. 

Examen & Intyg

Hälsovårdare (YH) och Sjukskötare (YH)

Kostnader

Utbildningen är CSN-berättigad. 

Fortsatta studier

En yrkeshögskoleexamen i Finland samt tre års relevant arbetserfarenhet efter examen, gör dig behörig för en masterexamen (högre yrkeshögskoleexamen).

Arcada

Arcada

Yrkeshögskolan Arcada

Yrkeshögskolan Arcada är en flerbranschhögskola, som har sitt campus i Ara¬biastranden i Helsingfors, Finland. Arcada erbjuder praktisk inriktad och högklassig högskoleutbildning på såväl bachelor- som masternivå och fortbildning på svenska och engelska inom: Företagsekonomi Idrott Kultur Media Social- och hälsovård...


Läs mer om Arcada och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsovårdare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Arcada

Jan-Magnus Janssons plats 1
00560 Helsingfors

Tel: +358 207 699 699
www.arcada.fi

Beställ information

För att få mer information om Hälsovårdare via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.