Visa studentum.se som: Mobil
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Seglora
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Seglora
Vår 2023 
Höst 2023 
För dig som vill arbeta som undersköterska

Undersköterska - Yrkesutbildning

Hos oss kan du läsa en tvåårig yrkesutbildning till Undersköterska.

Utbildningen ger dig på kort tid stora möjligheter till ett meningsfullt arbete på en arbetsmarknad som söker efter utbildad personal - Dig!

Yrkesområde

Har du ett intresse för att arbeta med människor, vård och hälsa? Är du noggrann, uppmärksam, kommunikativ och har god samarbetsförmåga? Då är yrket undersköterska och denna utbildning helt rätt för dig!

Genom utbildning får du en bred kompetens och förberedelse inför de arbetsuppgifter som ingår i arbetet inom vård- och omsorg. Du har efter studierna goda chanser till anställning då bristen på utbildade undersköterskor är stor. Du kan som utbildad undersköterska arbeta inom flera olika vårdverksamheter som t.ex. inom äldreomsorg, hemtjänst och funktionsnedsättning, på sjukhus och vårdcentral.

Pedagogisk idé

Utbildningen skall ge kunskap, färdighet och kompetens inom utbildningens olika huvudområden motsvarande Skolverkets riktlinjer.

Vår pedagogik utgår från att den kunskap som är värdefull att få under utbildningen skapas i det erfarenhetsbaserade lärandet som uppstår då deltagarna under hela utbildningen är i en verksamhetsförlagd praktik. I undervisningen integreras kontinuerligt teoretiska och praktiska moment. Nya kunskaper bygger vidare på upplevda och reflekterade händelser. Vårt arbetssätt utgår från att människor lär sig bäst tillsammans med andra, därför är studiegruppen där deltagaren ingår, en central del av utbildningen. Kurslitteraturlista där det anges litteratur att införskaffa sig till varje kurs finns tillgänglig inför studierna via lärplattformen. På utbildningen används den digitala lärplattformen Pingpong. För att kunna tillgodose dig utbildningen krävs att du som kursdeltagare har tillgång till digitala verktyg som t.ex. dator eller skrivplatta.

För mer information om Undersköterska - Yrkesutbildning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Ansökan görs via skolans egna hemsida.

Antagningsprocess

Antagningsprocessen inleds efter sista ansökningsdag alternativt löpande. Arbetslaget för utbildningen går igenom inkomna ansökningar och rangordnar utefter skolans ansökningskriterier. Arbetslaget kan välja att intervjua sökanden, via zoom, för att förvissa sig att de sökande kan tillgodogöra sig utbildningen och nå utbildningens mål. Genom intervjun ska arbetslaget förvissa sig om att den sökande förstått skolans arbetssätt och folkbildningens pedagogik. Intervjun ger också ett underlag för antagningen och att bedöma gruppsammansättningen. Arbetslaget antar deltagare i samråd med rektor.

Examen & Intyg

Intyg/Behörighet

Utbildningsbevis utfärdas efter att samtliga delkurser och moment är godkända.

Arbetarrörelsens Folkhögskola Facebook

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen

Två skolor - en tanke

Västra Sveriges Arbetares Folkhögskola (VSAF) är en ideell förening som bildades den 8:e mars 1928. Målsättning var och är att vara det ledande bildningscentret för arbetarrörelsen i Västsverige för att minska utbildningsklyftan i samhället och bidra till att stärka demokratin...


Läs mer om Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Undersköterska - Yrkesutbildning

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen

Folkhögskolan 1
151 93 Seglora

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,4)
Baseras på 10 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Undersköterska - Yrkesutbildning från Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen, fyll i följande uppgifter: