Visa studentum.se som: Mobil

Frisörutbildning - Certifierad, Internationellt Prisbelönad

Ann Pettersson Hair Design School
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Örnsköldsvik
8 månader
Heltid
Icke studiemedelsberättigad
Svenska

Frisörutbildning - Certifierad, Internationellt Prisbelönad

Vill du bli frisör? Läs en internationellt prisbelönt frisörutbildning Ann Pettersson Hair Design School's frisörutbildning - vinnare av OMC Best School of the Year 2012!

Som godkänd skola av Sveriges Frisörföretagarna anser Ann Pettersson Hair Design School att det vara av stor vikt att frisörutbildningen leder till gesällprov! Målet med frisörutbildningen är att du ska bli behörig frisör i Sverige.

100% av Ann Pettersson Hair Design School's studenter från 2012 har fått fast anställning! 

Läs en prisbelönt frisörutbildning

Frisörutbildning som leder till gesällprov och internationella licenser


Skolan är godkänd av:

  • Sveriges Frisörföretagare och Handels Fackförbund
  • Pivot Point International
  • OMC Organisation Mondial / OMC Prestige Club
  • Ligger under statlig tillsyn av Myndigheten för Yh/Skolverket


Ann Pettersson Hair Design School erbjuder dig:

  • Svenskt Delprov
  • Gesällprov
  • Internationella OMC-certifikat i brons, silver och guld
  • Research & Development School för Pivot Point International
     

Utbildningen är ca 8 månader lång och ges i Örnsköldsvik. Denna frisörutbildning är ett självklart val för dig som vill bli en framstående och duktig frisör. Du får en fantastisk möjlighet att utvecklas till en av de skickligaste och mest yrkeskunniga frisörerna i Sverige.

Här lyfts dina förmågor fram utifrån den unika person just du är. Det betyder att skolan inte ser till dina tidigare betyg, utan vad du har i dina fingrar och i din blick.

Framstående profiler i frisörvärlden blir dina lärare

Under hela grundutbildningen på skolan får du nästan dagligen lektioner av Ann Pettersson, en av världens mest framstående profiler inom frisörvärlden, samt Pia Molin och Stefan Pettersson. Skolan får ofta besök av Joakim Roos, som fått utmärkelsen världens bästa frisör och frisörlärare, för workshops inom tävlingsteknik. Johan ansvarar bland annat för alla internationella frisördomare.

Efter ca 1500 timmars intensiva studier har du lärt dig grunderna i frisöryrket samt de senaste trenderna inom hår, design och mode. Det blir då aktuellt att avlägga Frisörföretagarnas deltidsprov innan du lämnar skolan. Skolan är internationellt kvalitetssäkrad och lärarna har universitetsstudier i pedagogik. De arbetar också som konsulenter och tekniker för Pivot Point International och Hårologi of Sweden. Du får med andra ord lära dig frisöryrket från några av de bästa i branschen! 

Frisörutbildning i ÖrnsköldsvikUnder och efter frisörutbildningen i Örnsköldsvik

Du kommer att få vara med om intressanta upplevelser, sätta dig in i trendkollektioner, träna på tävlingstekniker och avlägga deltidsprov .

Efter din tid på skolan genomför du cirka 2 år som trainee/lärling på en salong, därefter kan du ta ditt Gesällprov om du har godkända kärnämnen från tidigare gymnasiestudier (matte, svenska, engelska och samhällskunskap). Annars går du som trainee i ytterligare 500 timmar.

Det svenska delprovet på skolan, samt gesällprovet på salong, bekostar du själv. Skolan arrangera ditt delprov på skolan men när det gäller gesällen får du kontakta din utbildningsnämnd. Provet sker genom Frisörföretagarna och Handels fackförbund, det kommer att ges på olika platser i landet vid olika tillfällen.

Ann Pettersson Hair Design School finns i Örnsköldsvik, mitt i centrum i moderna, nyrenoverade lokaler med högklassig utrustning.

En nyhet skolan har är Online Learning System från Pivot Point. Ann Pettersson Hair Design School är en av fyra skolor i Sverige som har tillgång till OLS - som du kan använda dig av när du vill på din fritid. Allt för ett så bra resultat som möjligt!

För mer information om Frisörutbildning - Certifierad, Internationellt Prisbelönad, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Ansökan och behörighet

Kontakta skolan via intresseanmälningsformuläret för att få mer information om ansökningen.

Skolan kräver inga specifika förkunskaper.

Examen, diplom m.m.

Efter din tid på skolan genomför du cirka 2 år som trainee/lärling på en salong, därefter kan du ta ditt

 Gesällprov.

Kostnader

Pris: 140 000 kronor
Inkl. allt kursmaterial

Elevjobb

Elevjobb på frisörutbildning hos Ann Pettersson Hair Design School

Vinnare av OMC:s pris - Best School of the Year

Ann Pettersson Hair Design School har vunnit internationellt pris!Best Country School Awards 2012

Ann Petterson Hair Design School i Örnsköldsvik blev i juli 2012 historiska. För första gången delade det internationella frisörförbundet OMC ut utmärkelsen Best School of the Year och detta gick till Ann.

OMC har representation i 52 länder och är för frisörer ungefär vad FIFA är för fotbollen.

Motiveringen från OMC till att Ann Pettersson skulle vinna det prestigefyllda priset var bland annat att hon under många år arbetat för allt det OMC står för, att hon inte bara utbildar sina elever att vara salongsorienterade utan att hon även jobbar med tävlingsläran.

Priset är också för att skolan nått så fina resultat, exempelvis har den före detta eleven Henrik Nilsson deltagit i VM och två före detta elever jobbar nu med att vidareutbilda frisörer inom frisörutbildningssystemet Pivot Point.

Ytterligare en bidragande orsak till vinsten är att Ann, tillsammans med Joakim Roos (en av världens mest meriterade frisörer) jobbat fram ett brons-, silver- och guldcertifikat för elever.

Vill du komma i kontakt med Ann för att få svar på eventuella frågor eller för att beställa mer information om skolan eller utbildningen?

Fyll i en intresseanmälan så kommer Ann att höra av sig till dig!

Ann Pettersson Hair Design School

Vill du bli en av Sveriges bästa frisörer? Du har drömmen, Ann Pettersson Hair Design School ger dig verktygen. Godkänd av Frisörföretagarna och Handels Fackförbund. Internationellt godkänd och kvalitetssäkrad frisörskola av Pivot Point och OMC Tvåfaldig vinnare av OMC best...


Läs mer om Ann Pettersson Hair Design School och visa alla utbildningar.

Beskrivning och boende

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Frisörutbildning - Certifierad, Internationellt Prisbelönad

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Ann Pettersson Hair Design School

Ann Pettersson Hair Design School

Köpmangatan 7
891 33 Örnsköldsvik

Tel: 066019700
Mobil 0703218777
www.annpettersson.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 11 recensioner.

Sanna
(5)
Började på Ann Pettersson Hair Design School hösten 2015 och det är en resa i livet jag aldrig kommer glömma! Ann och de andra lärarna är så engagerade för att lära ut så mycket som möjligt. Har man viljan till att utvecklas och bli den bästa frisören så har Ann och de andra lärarna verktygen till att man lyckas. Skola i toppklass!
Alexandra
(5)
Det finns nog ingen annan lärare på denna jord som är lika engagerad i sina elevers utveckling som Ann. Så om du vill bli bäst i branschen så har Ann och hennes crew verktygen att hjälpa dig nå dit. Om du har viljan så kommer de satsa 100% på dig. Månaderna uppe i Ö-vik var de bästa i mitt liv. Utbildningen var så mycket bättre än vad jag någons...
Visa mer
Sofie Henriksson
(5)
Jag började på Ann's skola hösten 2012 och jag kan inte säga annat än att jag ångrar inte en sekund att jag gjorde det. Jag är verkligen superglad att jag gjorde det och jag fick jobb direkt efter skolans slut! Kan verkligen rekommendera Ann's fina skola, dom är underbara allihopa! :)
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Frisörutbildning - Certifierad, Internationellt Prisbelönad från Ann Pettersson Hair Design School , fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,8)
Baseras på 11 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,8)
Baseras på 12 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: