Om utbildningen
Vill du ta ditt nästa steg i karriären?
Som produktionsledare kommer du att leda och koordinera verksamheten samtidigt som du skapar utrymme för kontinuerlig vidareutveckling och förbättringsarbete. Du har ansvar för att engagera, motivera och utveckla dina medarbetare mot uppsatta mål samt att tillsammans med dina medarbetare sätta tydliga och utmanande mål för avdelningen.
Du ska följa upp, ständigt förbättra och driva förbättringsprogram på din avdelning tillsammans med din personal och stödfunktioner. Du är också en del av produktionens ledningsgrupp och har ett ansvar att tillsammans med dina kollegor bidraga till och utveckla arbetet i ledningsgruppen.Tycker du om att vara aktiv och att arbeta självständigt så är detta yrket för dig. Trivs du dessutom med omväxling och att utmana dig själv så ska du inte tveka – Det är bara att söka!
Branschens behov
Utbildningen vänder sig till dig med erfarenhet från Industriell produktion, exempelvis som produktions- eller underhållstekniker eller för dig som är ny i din roll och vill få en teoretisk grund att bygga din framtida karriär på.
Volvo Group står bakom ansökan och intygar behovet av produktionsledare. Volvo fabriker på 7 olika orter i Sverige har bidragit till utbildningens innehåll och mål. Tillsammans med 18 andra företag och tillverkande industrier kan vi erbjuda utbildningen som en möjlighet för dig som vill leda svensk industri framåt, implementera digitala verktyg, automationslösning för en hållbar och cirkulär produktion.
Kommande starter
Så ansöker du
Grundläggande behörighet till Yrkeshögskolan
Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper.
Särskilda förkunskaper
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
– Industritekniska processer 1
– Produktionskunskap 1
– Produktionskunskap 2
– Produktionsutrustning 1
– Produktionsutrustning 2
Kursinnehåll
Upplägg
Utbildningen är 1 årig och bedrivs på distans med lärarledda föreläsningar och gruppdiskussioner via webben. Material och uppgifter samt dialog med dina klasskamrater sker via våra digitala plattformar. Utöver den webbaserade undervisning så sker laborationer och praktiska övningar under fysiska träffar, antingen i Trollhättan eller i Vindeln utanför Umeå. Under din praktikperiod kommer du få kontinuerlig uppföljning av din utbildare där aktuella frågor från ditt arbete och dina utmaningar diskuteras. Du kommer också få ett kollegialt nätverk som stöttar och stärker dig i din nya roll.
Efter att du har genomfört och fått godkänt utbildningen erhåller du ett examensbevis från Myndigheten för yrkeshögskolan med 210 YH poäng.
Kurser i utbildningen
- Arbetsledning och kommunikation, 25 YHp
- Produktionsekonomi i cirkulär produktion, 25 YHp
- Datahantering med digitala verktyg och inbyggda system, 30 YHp
- Produktionsplanering – Supply chain management, 25 YHp
- Produktionsledning för cirkulär produktion, 25 YHp
- Examensarbete, Produktionsplanering för ökad cirkularitet, 20YHp
- Lärande i arbete (LIA), 60 YHp
vid 100% studietakt motsvarar 1 veckas studier 5 Yrkeshögskolepoäng (YHP).
Utbildningens mål
Utbildningen leder till kompetens att självständigt utföra mätning, provning och felsökning, analysera resultat och vidta relevanta åtgärder i ett kraftsystem. Den leder också till kompetens att planera och utföra förebyggande och löpande service och underhåll i en kraftanläggning eller kraftsystem.
Kostnader
Utbildningen är CSN berättigad.