Visa studentum.se som: Mobil

Musikpedagoglinjen

Ålsta Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sundsvall
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2021-08-25 - Sundsvall
Sista ansökan: 2021-04-15

Musikpedagoglinjen

Musikpedagoglinjen vänder sig till dig som vill jobba pedagogiskt med musik samtidigt som du ges möjlighet att utveckla din musikalitet och ditt ledarskap. Utbildningen är yrkesinriktad och du har en viktig roll i din egen utveckling.

Vill du jobba med pedagogik och musik?

På Musikpedagoglinjen får du får lära dig att använda musiken ur ett socialt perspektiv samtidigt som du arbetar med att utveckla din musikalitet och ditt ledarskap. Vi ägnar mycket tid åt att förankra kunskaperna, dels genom att jobba praktiskt med olika projekt samt genom att du som deltagare har praktik 1 dag i veckan under hela din studietid.

Utbildningen har ett stort deltagarinflytande. Den är processinriktad och utgår ofta från deltagarnas egna erfarenheter och önskemål. Vi arbetar bland annat med:

  • Att leda
  • Att ge/få reflektioner och feedback
  • Att dra slutsatser

Framtida arbete inom en mängd olika områden

Som musikpedagog kan du arbeta och använda dina färdigheter inom en mängd olika områden där man arbetar med musik i grupp, bland annat inom studieförbund, äldrevård, kulturskolor, handikappomsorg, fritidsgård, frilans, fortbildningar och så vidare. Det vill säga överallt där man kan arbeta med musik som en social funktion. Många arbetar också inom skolan, utbildningen ger dock inte någon lärarbehörighet. 

För mer information om Musikpedagoglinjen , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan görs via Schoolsoft på kursens hemsida. På hemsidan hittar du även utförligare information om hur antagningen går till. Urval sker genom antagningsprov. Du ska ha grundläggande behörighet på gymnasial nivå eller arbetslivserfarenhet i minst tre år för att kunna söka till Musikpedagoglinjen. Antagning sker via antagningsprov.

Ålsta Folkhögskola Facebook

Examen & Intyg

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Du förväntas ha fått stor erfarenhet av att möta människor i grupp samtidigt som du har utvecklats som ledare, musiker och människa. Du kommer ha möjlighet att arbeta som musikpedagog inom diverse områden och du kommer vara väldigt bra rustad för vidare studier.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1500 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.  

Ålsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola


Ålsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola är Norrlands äldsta folkhögskola och finns på två orter - Fränsta, dryga 6 mil från Sundsvall, samt även i centrala Sundsvall. På Ålsta folkhögskola kan du läsa kurser som ger grundläggande behörighet till att studera vidare på högre...


Läs mer om Ålsta Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Musikpedagoglinjen

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ålsta Folkhögskola

Fränstavägen 209
840 12 Fränsta


Recensioner

Snittbetyg: 3,8

Baseras på 4 recensioner.

Petra Brodén
(4)
Jag tycker att utbildningen är väldigt bra men har för låg status. Detta är faktiskt en yrkesutbildning och jag som vill jobba med detta hela livet blir lätt förminskad när många söker utbildningen för att de har inget bättre att göra. Så mitt önskemål för denna utbildning är att de ska höja nivån för att höja statusen på utbildningen. Inte höja...
Visa mer
Amira
(1)
Oprofessionell, ostrukturerad och med obefintligt ledarskap.
Ålsta folkhögskola Kommentar:
Hej Amira, vi beklagar att du känner som du gör om vår utbildning och självklart ska så inte vara fallet. Vi har dock svårt att känna igen oss i det du beskriver då detta är en utbildning som bland annat jobbar med ledarskap som en del av utbildningen, där delar av utbildningsinnehållet är deltagarstyrt just för att främja utveckling av deltaga...
Visa mer
Sofia
(5)
Varm härlig stämning där man får testa det mesta i musikväg och utvecklas. Rekommenderar starkt denna linje för den som vill fördjupa sig mer i sitt ledarskap och musik. För den som vill använda musik och rytm som ett verktyg och hjälpmedel. Under mina 2 år har jag fått testa på allt från Babyrytmik till rock ensemble. Här finns något för al...
Visa mer
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Musikpedagoglinjen från Ålsta Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(3,8)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner

Du kanske också är intresserad av: