Visa studentum.se som: Mobil

Konstlinjen - Konstskolan i Västernorrland

Ålsta Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Fränsta
1-2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2021-08-25 - Fränsta

Konstlinjen - Konstskolan i Västernorrland

På Konstlinjen får du som är intresserad av konst möjlighet att på heltid utveckla och fördjupa ditt intresse. Under studietiden anordnar vi egna utställningar och bjuder in olika intressanta gästlärare.

Studera konst på Ålsta

Konstlinjen är en tvåårig konstutbildning som består av ett basår och ett utvecklingsår. Skolan är utrustad med målerisal, keramikverkstad, projektrum och grafikverkstad. Varje student har tillgång till sin egen arbetsyta. Skolans verkstäder håller öppet dygnet runt, vilket möjliggör för den engagerade studentens skapande att jobba även sena kvällar och helger.

Basåret

Basåret ger dig en konstnärlig grund och du får testa på många olika tekniker. Vi har ofta blockperioder med tex måleri, film, foto eller grafik. Då kommer gästlärare och undervisar i det ämnet som de själva är aktiva inom. 

Utvecklingsåret

Du som studerat vid eftergymnasial konstutbildning med kunskaper motsvarande Konstlinjens basår kan söka direkt till utvecklingsåret. Här ges möjlighet att fördjupa dina egna uttryck samt arbeta fram arbetsprover för att söka vidare in på högskoleutbildning inom konsten. 

Utvecklingsåret kräver god självdisciplin och aktiv konstnärlig process, då undervisningen till stora delar bedrivs som egna projekt under handledning.

För mer information om Konstlinjen - Konstskolan i Västernorrland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ska ha grundläggande behörighet på gymnasial nivå för att kunna söka till Konstlinjen. Ansökan görs via Schoolsoft på kursens hemsida. På hemsidan hittar du även utförligare information om hur antagningen går till. Antagning sker via arbetsprover.

Ålsta Folkhögskola Facebook

Examen & Intyg

Basåret

Efter ett år på Konstlinjens basår förväntas du ha fått en grundläggande konstutbildning som ger dig behörighet för vidare studier inom konst, design och hantverksyrken. Du får ett intyg på genomförda kurser.

Utvecklingsåret

Efter ett år på Konstlinjens utvecklingsår förväntas du ha fördjupat dina konstnärliga kunskaper samt utvecklat din förmåga att arbeta självständigt och processinriktat. Du får ett intyg på genomförda kurser.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 4000 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.  

Ålsta Folkhögskola


Ålsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola är Norrlands äldsta folkhögskola och finns på två orter - Fränsta, dryga 6 mil från Sundsvall, samt även i centrala Sundsvall. På Ålsta folkhögskola kan du läsa kurser som ger grundläggande behörighet till att studera vidare på högre...


Läs mer om Ålsta Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Konstlinjen - Konstskolan i Västernorrland

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ålsta Folkhögskola

Fränstavägen 209
841 72 Fränsta

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Tove G
+ Toppen lärare på hög nivå som hjälper oss att sänka ribban och att komma förbi prestationsångest, och komma igång med ett konstnärligt tänkande + Bra upplägg i år med "temaveckor" för olika konstformer och gästlärare + Konsthistorian en gång i månaden är GULD + Flexibel och dynamisk utbildning där eleverna kan önska delar av vad den ska inn...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Konstlinjen - Konstskolan i Västernorrland från Ålsta Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: