Visa studentum.se som: Mobil

Hälsa för livet

Ålsta Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Fränsta
1-2 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2022-08-25 - Fränsta

Om utbildningen

Behöver du inspiration och en hjälpande hand för att ta tag i dåliga vanor som tagit över ditt liv? Har dålig hälsa gjort att du fastnat i arbetslöshet och behöver hitta vägar och verktyg för att nå in i arbetslivet igen eller bli motiverad till studier?

Fokus på din hälsa och personliga utveckling

Kursen Hälsa För Livet är en kurs för dig som under ett läsår vill jobba med din hälsa och med din personliga utveckling. Du kommer under året att få djupdyka i ämnet och stärka både din egna hälsa samt öka din kunskap inom området. Under kursen kommer du att få de verktyg du behöver för att må bra och hitta just din balans. Du kommer genom samtal, träning, kostrådgivning och mental träning att få hjälp med att nå dina mål och få med dig den kunskap och de verktyg som krävs för att sedan kunna fortsätta må bra på egen hand.

Kursen vänder sig till dig som

  • Vill jobba med både din fysiska och psykiska hälsa
  • Fastnat och inte riktigt vet hur du ska ta dig vidare
  • Vill öka din motivation samt din kunskap inom området hälsa
  • Vill ha möjlighet att kunna läsa in något av dina betyg samtidigt som du får möjlighet att ägna tid till träning och självutvecklande aktiviteter (ej obligatoriskt att läsa in betygen men möjligheten finns)
  • Har varit sjukskriven och är på väg tillbaka till arbetslivet

Regelbunden fysisk och mental träning samt kostlära

Under kursens gång kommer vi att träna regelbundet och tillsammans testa olika fysiska aktiviteter för att hitta det som passar just dig. Du kommer att få grundläggande kunskap om kost, fysiologi och anatomi och vi kommer laga mat tillsammans. Stor vikt kommer att läggas på den inre hälsan, och du kommer genom samtal, yoga och mindfulness få med dig verktyg för att hantera bl.a. stress, oro och sömnproblematik.

Denna kurs är kort och gott för dig som söker en långsiktig livsstilsförändring och som behöver tid till att fokusera på dig själv och ditt mående.

För mer information om Hälsa för livet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ålsta Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan görs via Schoolsoft på kursens hemsida. På hemsidan hittar du även utförligare information om hur antagningen går till. 

Examen & Intyg

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg. Det primära målet med kursen är att du som deltagare uppnår en långsiktig livsstilsförändring både fysiskt och mentalt.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 2500 kr/termin. I serviceavgiften ingår försäkring, gymkort, studiebesök, träningsmaterial samt mat i undervisningen.Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.

Ålsta Folkhögskola


Ålsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola är Norrlands äldsta folkhögskola och finns på två orter - Fränsta, dryga 6 mil från Sundsvall, samt även i centrala Sundsvall. På Ålsta folkhögskola kan du läsa kurser som ger grundläggande behörighet till att studera vidare på högre...


Läs mer om Ålsta Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hälsa för livet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ålsta Folkhögskola

Fränstavägen 209
841 72 Fränsta

Tel: 0691-66 14 00
www.alsta.nu

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Hälsa för livet från Ålsta Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: