Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs - Stödbiträde

Ålsta Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sundsvall
1 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad

Allmän kurs - Stödbiträde

Allmän kurs - Stödbiträde är en förberedande vårdutbildning som vänder sig till dig som vill kunna arbeta som stödbiträde inom exempelvis äldreomsorgen samt för att kunna söka vidare studier inom vård och omsorg.

För dig som vill kunna arbeta med vård och omsorg 

Denna förberedande vårdutbildning vänder sig till dig som vill kunna arbeta inom vårdbranschen och samtidigt är en person som trivs med att arbeta med andra människor, såväl kollegor som brukare. Kursen förbereder dig för vidare studier inom vård och omsorg, exempelvis vårdbiträdes- eller undersköterskeutbildningen. Den är också ett bra val för dig som har ett annat modersmål än svenska.  

Ett stödbiträde arbetar med omvårdnad av andra människor, exempelvis inom äldreomsorg och personlig assistans. Arbetsuppgifterna varierar men omfattar bland annat att du hjälper brukaren med personlig hygien, hemskötsel, vardagliga sysslor samt stöttar ordinarie personal.  

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg samt ett behörighetsintyg om du uppnått ämnesbehörigheter på grundskolenivå.

Kursinnehåll 

Kursen kommer att ge dig yrkes- och språkkunskaper som gör det möjligt att arbeta som stödbiträde inom exempelvis äldreomsorgen och personlig assistans samt för att kunna söka vidare studier inom vård och omsorg, exempelvis vårdbiträdes- eller undersköterskeutbildningen.  

Du kommer att läsa 

 • Svenska som andraspråk
 • Yrkessvenska
 • Omvärldskunskap
 • Etik och moral
 • Demens-ABC - bemötande vid demens
 • Sekretess och tystnadsplikt
 • Lagar, regler och riktlinjer - Lex Sara i äldreomsorgen
 • Omvårdnad
 • Dokumentation inom äldreomsorgen
 • Klagomålshantering
 • Praktisk utbildning och arbetsgivarinformation
 • Förflyttningsteknik
 • Arbetsgivarinformation
 • Brandutbildning
 • Individuell anpassad introduktionspraktik
För mer information om Allmän kurs - Stödbiträde, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Praktik

Under din studietid kommer du även att ha praktik, vilket kommer medföra att du kan förankra dina teoretiska kunskaper rent praktiskt samtidigt som du får möjlighet att knyta värdefulla kontakter för ditt framtida yrkesutövande.

Så ansöker du

Kursstart sker på höstterminen. Det krävs inga förkunskaper för att söka till Allmän kurs - Stödbiträde. Vissa delar i kursinnehållet sker via lärplattform på dator, grundläggande datorkunskaper är därför önskvärt. 

Ålsta Folkhögskola Facebook

Examen & Intyg

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1000 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida. 

Ålsta Folkhögskola


Ålsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola är Norrlands äldsta folkhögskola och finns på två orter - Fränsta, dryga 6 mil från Sundsvall, samt även i centrala Sundsvall. På Ålsta folkhögskola kan du läsa kurser som ger grundläggande behörighet till att studera vidare på högre...


Läs mer om Ålsta Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs - Stödbiträde

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ålsta Folkhögskola

Fränstavägen 209
841 72 Fränsta


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs - Stödbiträde från Ålsta Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: