Visa studentum.se som: Mobil

Allmän kurs

Ålsta Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Sundsvall
1-3 år
Heltid/deltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2022-08-25 - Sundsvall

Om utbildningen

Allmän kurs vänder sig till dig som vill komplettera dina grundskole- eller gymnasiebetyg och skaffa dig grundläggande behörighet för att kunna studera vidare på högre nivå eller för att lättare få ett jobb.

Plugga in dina betyg på Allmän kurs

Denna kurs vänder sig till dig som har ofullständig grundskole- eller gymnasieexamen. Studierna sker i en trivsam miljö där du ges den stöttning du behöver för att nå just dina mål. När du börjar utbildningen utformar du tillsammans med din klassföreståndare en studieplanering utifrån dina tidigare studier och erfarenheter. 

På Allmän kurs läser du de behörighetsgivande ämnena på grundskole- eller gymnasienivå i temablock (ämnesövergripande) istället för att läsa till exempel svenska eller SO enskilt på schemat. Förutom studier är det för oss viktigt att du som individ utvecklas på det personliga planet och vi arbetar aktivt för att du ska få en stärkt självkänsla och växa som människa under din studietid.

I kursen ingår även schemabrytande aktiviteter som föreläsningar, projektarbeten, studiebesök, friluftsdagar, gemensamma aktiviteter med mera.

För mer information om Allmän kurs , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ålsta Folkhögskola Facebook

Så ansöker du

Ansökan sker via Schoolsoft på kursens hemsida. 

Examen & Intyg

Vid godkänd avslutad kurs får du som studerat på Ålsta ett kursintyg med ett tillhörande studieomdöme som kan användas för att söka vidare till fortsatta studier på gymnasienivå eller högskola/universitet.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri, men du betalar en läsårsbaserad serviceavgift om 1000 kr/termin. Kursen är berättigad till studiemedel som du själv söker via CSN:s hemsida.  

Ålsta Folkhögskola


Ålsta Folkhögskola

Ålsta Folkhögskola är Norrlands äldsta folkhögskola och finns på två orter - Fränsta, dryga 6 mil från Sundsvall, samt även i centrala Sundsvall. På Ålsta folkhögskola kan du läsa kurser som ger grundläggande behörighet till att studera vidare på högre...


Läs mer om Ålsta Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Allmän kurs

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ålsta Folkhögskola

Fränstavägen 209
841 72 Fränsta


Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Kristoffer
Underbara lärare som ger alla det där extra och bjuder på sig själv. Jag kände mig verkligen lyft och sedd då min utveckling utformades utifrån min studieförmåga.
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,3)
Baseras på 23 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Allmän kurs från Ålsta Folkhögskola, fyll i följande uppgifter: