Korta YH-utbildningar

Systematiskt hållbarhetsarbete för destinationer

Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
0 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
16 oktober, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-10-04
Utbildningsform
Distans
Längd
16 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
0 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
16 oktober, 2023 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2023-10-04
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

16 oktober, 2023

  • Distans
  • Distans
  • Sista ansökan: 2023-10-04

Om utbildningen

Äntligen en Yh utbildning på distans och halvfart som ger dig verktyg, struktur och kompetens i hur du jobbar med ett systematiskt hållbarhetsarbete för att utveckla, driva och samordna besöksnäringen i en hållbar riktning.

Vi har fåtal platser kvar - kontakta oss för sen ansökan!

Fördelen är att genom att kombinera jobb och studier aktivt jobbar med din strategi framåt och får ny kompetens i hur du skapar och implementerar hållbarhetsstrategier på ett systematiskt sätt, utvecklar din roll och att får hållbarhetsarbetet att genomsyra hela organisationen.

För att utveckla besöksnäringen i en hållbar riktning behövs förnyad kompetens hos medarbetare att omsätta ett systematiskt hållbarhetsarbete. Utbildningen har initierats av arbetslivet för att det inte finns tillräckliga strukturer för att på ett samordnat sätt identifiera viktiga strategiska områden och initiera utvecklingsinsatser som säkerställer Sveriges långsiktiga hållbarhet och konkurrenskraft inom besöksnäringen.

Vi lägger stor vikt vid hur du skapar engagemang och förankrar arbetet med medarbetare och beslutsfattare.

För mer information om Systematiskt hållbarhetsarbete för destinationer, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningens innehåll

UPPLÄGG

Helt kostnadsfri och på distans med flexibelt upplägg möjliggör att du kan kombinera arbete och studier samt applicera dina kunskaper direkt i ett case som också kan användas direkt i din verksamhet. Upplägget gör den extra intressant med dynamiken norr-söder, öst-väst och storstad/landsbygd, olika typer av verksamheter med fokus utveckling i dessa frågor!

Detta är en helt digital distansutbildning på halvfart 50% som ger dig under 16 veckor kombinera utbildningen med ditt jobb och stärker dig i ditt arbete med att samordna och utveckla hållbarhetsarbetet för besöksnäringen inom det området du jobbar med.

Utbildningen är upplagd med digitala seminarier ca tre timmar en gång per vecka, schemalagda tillfällen för gruppdiskussioner, inspiration och erfarenhetsutbyte. Mellan de digitala träffarna jobbar du själv individuellt med hjälp av handledning, gruppsamtal med utgångspunkt från materialet du fått från seminarierna.

Kursinnehåll

VARFÖR SKA DU LÄSA DENNA KURS

De kunskaper du får genom utbildningen appliceras i ett case som du jobbar kontinuerligt med under utbildningen och kan användas direkt i den verksamhet där du arbetar.

INNEHÅLL

Utbildningen genomförs i fyra block:

  • analys
  • mål- och handlingsplan
  • implementering
  • uppföljning

Fokus ligger främst på blocket kring implementering, det vill säga hur hållbarhetsarbetet ska genomföras och leda till långsiktig utveckling. Utbildningen utgår från GSTC:s kriterier och modell – vilka ska vi samverka med, hur skapar vi samsyn, hur implementerar och motiverar vi olika målgrupper för en gemensam hållbar destinationsutveckling, hur mäter och utvärderar vi osv.

VAD BLIR RESULTATET AV UTBILDNINGEN

Målet med kursen är att utifrån hållbarhetsstrategin skapa samsyn och långsiktigt och kontinuerligt hållbarhetsarbete internt och externt. Du får spetskompetens i din befintliga yrkesroll och verktyg för att kunna implementera processer för arbetet med att nå hållbarhetsmålen samt kommunicera och driva näringen framåt i dessa frågor.

Vem vänder utbildningen sig till?

Kursen riktar sig till dig som är yrkesverksam inom kommun, region eller annan verksamhet som har ett destinationsuppdrag eller jobbar med destinationsutveckling och som vill ha spetskompetens i hur man skapar samsyn och driver hållbarhetsfrågor inom besöksnäringen.

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Så ansöker du

GRUNDLÄGGANDE BEHÖRIGHETSKRAV

Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet, eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

SÄRSKILDA FÖRKUNSKAPER

Minst 2 år på heltid (eller motsvarande på deltid) dokumenterad yrkeserfarenhet inom besöksnäringen i en roll kopplad till utvecklingsarbete, hållbarhetsarbete eller samordning.

REELL KOMPETENS

Du som helt eller delvis saknar den formella behörigheten, gäller både grundläggande behörighet och särskilda förkunskapskrav, kan åberopa reell kompetens. Detta innebär att du ber oss pröva din behörighet på andra grunder än formella betyg.

ANSÖK
Varmt välkommen med din ansökan till utbildningen via yh-antagning.se eller vår hemsida.

Kostnader

Kostnadsfri och CSN-berättigad. Helt distans och halvfart för att möjliggöra kombinera jobb med studier.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Systematiskt hållbarhetsarbete för destinationer

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Lyckan 15
269 22 Båstad

EN UTBILDNINGSANORDNARE MED LÅNG ERFARENHET! Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management och Vård. Samtliga Yh-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade...

Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights