Visa studentum.se som: Mobil

Psykologi - Warszawa, Polen

Agder Vitenskapsakademi
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Warszawa
5 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: Höstterminen - Warszawa

Videoreportage

Träffa människorna bakom utbildningen på Psykologfakulteten på universitetet i Warszawa. Rankad som en av de 100 bästa skolorna i Europa. En högkvalitativ utbildning i en spännande och internationell miljö. Ta chansen och studera till ditt drömyrke utomlands!

   

Psykologi - Warszawa, Polen

Psykologutbildning utomlands - studera psykologi i Warszawa, Polen

Vill du bli psykolog? Har du svårt att komma in i Sverige? Läs psykologi utomlands!

För dig som drömmer om att bli psykolog finns möjligheten att studera psykologi i Polen. Psykologiutbildningen i Warszawa är på fem år och ger dig en master (M.A.) i psykologi. Du studerar på engelska och erbjuds en högkvalitativ utbildning i psykologi. En psykologutbildning i Warszawa ger dig goda förutsättningar för framtida arbete också i Sverige. 

I Sverige är yrkestiteln psykolog skyddad och den får användas endast av de som har legitimation eller genomgår föreskriven praktisk tjänstgöring. Utbildningen till psykolog är i Sverige en högskoleutbildning på fem år och en efterföljande praktisk tjänstgöring på ett år. För att du som har utbildat dig i ett annat EES-land* (t.ex. Polen) ska kunna arbeta som psykolog i Sverige krävs ett erkännande av dina yrkeskvalifikationer. Erkännandet baserar sig på EG-direktiv (2005/36/EG). Psykolog tillhör de yrken där legitimationen kan utfärdas efter en bedömning som grundar sig på direktivets generella ordning. Den innebär att EES-länderna ömsesidigt erkänner bevis på formella kvalifikationer. I bedömningen jämförs yrkesverksamheterna samt utbildningarnas nivå, längd och innehåll i utbildningslandet och i Sverige. 

Kontakta Socialstyrelsen eller Agder Vitenskapsakademi för mer information. 

Psykologiutbildningen i Polen ger goda kunskaper inom psykologi och metodik för samhällsvetenskap. I programmet ingår såväl obligatoriska som valfria kurser. De obligatoriska grundläggande kurserna utgör endast 30 procent av den totala utbildningen. Du har därmed möjlighet att välja resterande kurser helt själv, från ett brett utbud av valbara kurser och specialiseringskurser.

Fler än 30 procent av universitetets föreläsare är inbjudna från välrenommerade universitet och forskningsinstitut i Europa och Nordamerika. Detta garanterar dig en aktuell och internationell psykologiutbildning.

Warszawas Universitetet

Universitet i Warszawa grundades år 1816. Det är Polens största klassiska universitet och har fler än 60 000 studenter. Det är inrymt i över 100 byggnader inom tre campus: Ochota campus, Smyczkowa campus och Main campus.

Universitetet består av 19 fakulteter och 25 fristående forsknings- och didaktiska enheter. Här erbjuds kurser för studier inom hela 34 olika områden. Fakulteten för psykologi är känd för sin vänliga, varma och samtidigt intellektuellt stimulerande atmosfär. Den är kategoriserad till A+, dvs. ledande i Polen, av det polska vetenskapsministeriet. Flera år i rad har fakulteten också varit rankad etta i Polen av stora inflytelserika tidskrifter.

Agder Vitenskapsakademi

Agder Vitenskapsakademi är länken mellan dig och universitetet i Warszawa. Agder Vitenskapsakademi ger dig studievägledning inför ditt val och hjälper dig genom hela ansökningsprocessen. Du kan känna dig trygg när du ansöker till en psykologutbildning utomlands via Agder Vitenskapsakademi.

Psykologprogrammets innehåll

Psykologprogrammet i Polen förbereder dig för en karriär inom näringslivet, inom klinisk praxis, för forskning samt andra områden där kunskap om psykologi är behövda - det vill säga nästan överallt! Studenterna vid psykologprogrammet kommer från olika bakgrunder, deras gemensamma nämnare är det stora intresset för mänskligt beteende, dess orsaker och konsekvenser.

1. Obligatoriska föreläsningar och praktiska laborationer
Under de första tre åren av psykologutbildningen kommer du att delta i obligatoriska föreläsningar och praktiska lab-kurser.

2 . Valfria kurser
Du kommer också att få välja dina egna kurser i stor utsträckning. I slutet av varje studieår ska du ha samlat minst 60 högskolepoäng (från alla former av kombinerade kurser). Tillvalen är normalt inte knutna till något särskilt studieår, du kan med andra ord välja bland alla de valbara kurser som erbjuds av fakulteten. Ett krav skolan ställer är att du ska studera minst 4 högskolepoäng från var och en av följande valbara kategorier:

  1. Kognitiv psykologi
  2. Klinisk psykologi
  3. Biologiska grunder för beteende
  4. Utvecklings-och pedagogisk psykologi
  5. Personlighetspsykologi, känslor, motivation och individuella skillnader
  6. Socialpsykologi
  7. Metodik, statistik och psykometri
  8. Tvärvetenskapliga kurser

Kurserna som ges vid fakulteten för psykologi tilldelas poäng enligt European Credit Transfer System (ECTS). Du ska ha kommit upp i minst 300 högskolepoäng under dina fem års studier.

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till psykologprogrammet i Polen ska du ha godkänt slutbetyg från treårig gymnasieskola som ger grundläggande behörighet. Du ska också ha goda kunskaper i engelska.

Har du frågor om ansökan eller behörighet? Fyll i en intresseanmälan så kontaktar Agder Vitenskapsakademi dig.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen till psykolog i Polen leder till en master (M.A.) i psykologi.

Kostnader

Utbildningen berättigar till stöd från CSN. Du betalar en studieavgift på årsavgift på PLN 18 500.

Agder Vitenskapsakademi

Agder Vitenskapsakademi

Drömmer du om att jobba som läkare, tandläkare, sjukgymnast eller psykolog? Vill studera utomlands? Välkommen till Agder Vitenskapsakademi – länken mellan dig och dina framtida studier! Agder Vitenskapsakademi representerar tre stora universitet i Polen och et i Tjeckien: Poznan University of...


Läs mer om Agder Vitenskapsakademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Psykologi - Warszawa, Polen

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Agder Vitenskapsakademi

Agder Vitenskapsakademi

ul. Stawki 5/7
00-183 Warsaw

Beställ information

För att få mer information om Psykologi - Warszawa, Polen via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.