Visa studentum.se som: Mobil

Dataspelsutveckling: 3 inriktningar

Ädelfors Folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskoleutbildning
Holsbybrunn
1-2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2020-08-17 - Holsbybrunn
Sista ansökan: 2020-05-15

Dataspelsutveckling: 3 inriktningar

Kurserna i dataspelsutveckling är för dig som har någon form av neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Här får du lära dig grunderna i att utveckla egna dataspel. Du behöver inga förkunskaper inom spelutveckling.

Välj inriktning efter dina intressen:

 • Design
 • Programmering
 • Grafik


Vill du lära dig hur du kan skapa dina egna dataspel? Då kan vår kurs Dataspelsutveckling vara rätt för just dig.

Vi erbjuder tre olika inriktningar: design, grafik och programmering. Du får lära dig grunderna inom den inriktning du valt, och du får skapa spel tillsammans med deltagare från de andra inriktningarna.

Kursen ger dig kunskap och praktisk erfarenhet som är värdefull oavsett om ditt mål är att studera vidare inom ämnet på högskola eller yrkeshögskola, eller om du vill skapa dina egna dataspel som hobby. Du får en rolig och lärorik studietid där du får bo på internat, utvecklas som person och lära känna andra med liknande intressen.

Vi erbjuder en lugn studiemiljö där vi tar hänsyn till varandras behov, förutsättningar och förmågor, samt en bra arbetsmiljö som underlättar för deltagare med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Inga förkunskaper krävs.

Inriktning Design

Som speldesigner bestämmer du hur spelet ska spelas och vad som ska hända i spelet. Du tar fram spelidéer som du förmedlar till dina medarbetare genom att skriva tydliga och detaljerade designdokument. Som speldesigner kan du arbeta med många olika saker till exempel spelmekanik, banor, spelbalansering, narrativ/berättande med mera.

Inriktning Programmering

Som programmerare skriver du instruktioner till datorn som får spelet att fungera. I kursen programmering får du lära dig att skapa spel med programmeringsspråket C# och spelmotorn Unity. Som programmerare kommer du även att få erfarenhet av att använda versionshantering.

Inriktning Grafik

Som grafiker utformar du spelets utseende. I kursen grafik får du lära dig att skapa 3D-modeller som du sedan färglägger och animerar. Som grafiker kommer du även att få bekanta dig med bildredigering samt teckning och måleri.


Kursernas syfte

Kurserna syftar dels till att du som deltagare ska utvecklas som individ och samtidigt få chansen att prova på om dataspelsutveckling är något för dig. Efter att ha gått kursen har du praktiska kunskaper som du har nytta av i vidare studier på högskola, yrkeshögskola.

Kursens upplägg

Du kan välja att gå ett till två år. Du kanske väljer inriktning speldesign första året för att fortsätta med programmering eller grafik under andra läsåret. Det finns också möjlighet att fördjupa sina kunskaper inom ett område genom att gå två år på samma inriktning.

Arbetssätt

För att underlätta för deltagarna har de skapat en tydliggörande och strukturerad pedagogik som tar hänsyn till Specialpedagogiska Skolmyndighetens (SPSMs) kriterier för vad som kan skapa en bra studiesituation.

 • Tydliga rutiner
 • Konkret information
 • Förberedelser om hur, när och varför en uppgift ska göras
 • Individuella samtal
 • Individuellt boendestöd
 • Avgränsade uppgifter med tydlig början och slut
 • Få byten av lokaler
 • En lugn miljö

De inleder varje läsår med gemensamma aktiviteter i syfte att få alla deltagare att lära känna varandra och att alla ska känna sig trygga. Därefter introduceras du i den kursinriktning du valt: grafik, programmering eller design. Vi arbetar både individuellt och med samarbeten inom och mellan de olika spelkurserna.

Utöver innehållet som beskrivs för varje kurs förekommer det även andra inslag så som gästföreläsningar, utflykter och andra gemensamma aktiviteter.

De samarbetar med Hola folkhögskola och deras kurs Spelmusikprofil.

För mer information om Dataspelsutveckling: 3 inriktningar, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du ansöker via ett formulär som finns på skolans hemsida:

Känn dig för kurs samt kunskapsprov

Skolan rekommenderar att du deltar i en Känn-dig-för-kurs, som är en del av antagningsprocessen. Under kursen tittar de på om du har intresse av att utveckla dataspel.

Känn dig för kurser 2019: Design, Programmering, Grafik  Kursens längd

3 dagar

Datum

16-18 mars 2020

1-3 april 2020

20-22 april 2020

Utifrån samtalet under känn-dig-för-kursen och observationer, samt bifogade dokument, gör de en samlad bedömning om ifall och hur de bäst kan skapa en god studiesituation för dig.  Deras primära urval sker under känn-dig-för-kursen, men de ser tidigare betyg som meriterande.

Läs mer om Känn dig för kursen på skolans hemsida.

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning ska du ha fått en inblick i hur arbetsprocessen vid spelutveckling ser ut och vad det innebär att arbeta som speldesigner.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och CSN-berättigande. Kostnader tillkommer för elevförsäkring, förbrukningsmaterial, elevarbeten och studieresor. Se utbildningens hemsida för exakta priser samt information om kostnader för logi - internat och måltider. 

Fortsatta studier

Fortsättningskurs: Indie Game Studio, syftet är att lära sig att starta och driva ett mindre spelföretag. 

Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors Folkhögskola

Välkommen till Ädelfors Folkhögskola

På Ädelfors Folkhögskola kan du läsa en yrkesutbildning, läsa för att få behörighet eller komplettera tidigare studier. På Ädelfors folkhögskola träffar du vänner för livet i en varm miljö och du har möjlighet att bo på internatet. Tillgänglighet för alla är...


Läs mer om Ädelfors Folkhögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Dataspelsutveckling: 3 inriktningar

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Ädelfors Folkhögskola

Kunskapens väg 3
574 53 Holsbybrunn

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

Andreas Ingeholm
(4)
Bra kurs.
william johansson
(5)
Har gått 2 år i grafik kursen och jag hittade många vänner som jag kunde prata idéer och frågat om spel relaterade saker. Så jag tycker att man ska ta chansen att hitta folk som man kan göra spel med. Personal/Lärare är mycket trevliga där.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Dataspelsutveckling: 3 inriktningar från Ädelfors Folkhögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(4,2)
Baseras på 21 recensioner.
Se alla skolans recensioner