Visa studentum.se som: Mobil

Lic. PT & Kostrådgivare

Active Education
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Distans, Stockholm
Klassrum, Distans med träffar
1 år
Heltid
CSN-berättigad
99 800 - 105 800 SEK Momsfri
Svenska
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Stockholm
105 800 SEK
2022-08-15
2022-07-11

Stockholm
105 800 SEK
2023-01-16

Distans
99 800 SEK
2022-08-15

Distans
99 800 SEK
2023-01-16
Lic. PT & Kostrådgivare

Lic. PT & Kostrådgivare

Studera till Lic. PT & Kostrådgivare

I takt med att tillgängligheten på personliga tränare ökar, ökar även kompetenskraven på var och enskild PT. Tiden då det var tillräckligt att ta en intensivkurs på några få veckor är förbi, då både kund och arbetsgivare kräver mer än du möjligen hinner lära dig under så pass komprimerad tid. Det var med detta i åtanke som vi utformade vår 1 år långa (motsvarande 60 HP) utbildning till lic. PT & Kostrådgivare.

Den första delen utav PT-utbildningen (30 HP) fokuserar vi på de mer basala naturvetenskapliga ämnena så som fysiologi, anatomi, biomekanik och träningslära. Här får du bland annat lära dig hur energimetabolismen går till, hur kroppen är uppbyggd, och hur den anpassar sig när vi tränar. Hela utbildningen är upplagd utefter att det praktiska bygger vidare på det teoretiska, för att få en djupare förståelse för hur allting hänger ihop och hur vi sedan använder den här kunskapen i vardagen som PT.

Den är under andra delen utav PT-utbildningen (30 HP) vi går över på att fokusera på näringslära och kostrådgivning, samt motivationspsykologi. De allra flesta utav dina kunder du kommer att jobba med efter utbildningen kommer att ha mål där kost och nutrition spelar lika stor roll som själva träningen ni utför tillsammans i gymmet. Många har företeelsen om att den bästa PTn även är den som kan mest inom träningslära och fysiologi. Även om det så klart är viktigt, så är det minst lika viktigt att vara duktig på kommunikation, ha en förståelse för vad som motiverar olika individer och hur man implementerar detta i vardagen som PT, vilket är något vi noggrant tar en genomgång utav.

För mer information om Lic. PT & Kostrådgivare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hög andel praktisk utbildning

Att kunna arbeta som personlig tränare kräver praktiskt kunskap, och praktisk undervisning är något vi lägger stor vikt vid.

Genomförandet av de obligatoriska arbetskraven i anslutning till den praktiska undervisningen är identisk, oavsett om du väljer “Online Only” eller “Full Flex”och genomför den praktiska undervisningen hemifrån eller deltar på fysiska undervisningssamlingar i Stockholm via “All Inclusive”-paketet.

Först i Sverige med handledd praktiktjänst 

Under den andra terminen genomförs det en obligatorisk 3- veckor lång handledd praktiktjänst på ett gym, något som många anser är höjdpunkten av utbildningen. Som den enda enskilda skolan som har möjligheten att kunna erbjuda detta, är vi stolta över att ge våra studenter en unik möjlighet till att få erfarenhet på bästa möjliga sätt ifrån branschen som de ska själva jobba i. Detta är en naturlig väg in i arbetsmarknaden och många av våra studenter säkrar ett jobb under praktikperioden.

Under praktikperioden ska du genomföra 20 PT-timmar med verkliga kunder under en 3 veckors period. Det är inga krav på specifika arbetstider utöver detta, och det specifika genomförandet beror på vilken gym praktiken genomförs på. Active Education har avtal med de allra flesta stora gymkedjor över hela landet, och vårt mål är att alla studenter ska genomföra praktiken där de bor (eller så nära som möjligt). Du kan välja själv att bli utplacerad på ett gym av oss, eller skapa ditt eget avtal med ett gym du redan har kontakt med.

Anmälan och antagningskrav

Antagning och målgrupp

Du rekommenderas ha minst ett års erfarenhet utav träning inom framförallt styrketräning. Tidigare erfarenhet utav användning utav PT eller tränare rekommenderas också.

Anmälan till utbildningen sker på våran hemsida. Vi har ett begränsat antal platser, och det är först till kvarn som gäller.

Du kan välja att läsa utbildningen med eller utan högskolepoäng.

STUDERA MED HÖGSKOLEPOÄNG:

Du tilldelas 60 högskolepoäng för utbildningen och blir berättigad till studiemedel under tiden du studerar med oss. Följande antagningskrav gäller:

Ett examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyget E eller bättre i minst 2250 gymnasiepoäng. Du måste ha betyget E eller bättre i följande ämnen:

  • svenska 1, 2 och 3 eller svenska som andra språk 1, 2 och 3
  • engelska 5 och 6
  • historia 1b
  • samhällskunskap 1b
  • matematik 1a eller 1b eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c
  • naturkunskap 1b (eller 2 av ämena kemi, fysik, biologi)

STUDERA UTAN HÖGSKOLEPOÄNG:

Inga förkunskaper krävs. Men innehållet och certifiering via Europe Active är identiskt, men du tilldelas inte högskolepoäng och blir inte heller berättigad till studiemedel. 

Uppbyggnad och framsteg

Som Active Education-student har du möjlighet att välja den studieformen som passar dig bäst. Vi är måna om att kunna erbjuda utbildningar som passar alla, oavsett vart man befinner sig, eller hur ens vardag ser ut. Nu erbjuder vi möjligheten att läsa våra utbildningar helt och hållet på distans. Detta betyder att du själv kan välja det utbildningspaket som passar dig bäst, igenom att antingen delta på samlingar i Stockholm, eller ta utbildningen 100 % online.

Notera att det är ett krav att delta på den praktiska undervisningen via "All-Inclusive" paketet för att erhålla FRISK-licensen ifrån Friskvårdsföretagen Almega. Vid val av "Full-Flex" eller "Online Only" kan praktiskt prov erläggas hos Friskvårdsföretagen i efterhand för att få licensen och möjlighet att registrera sig på ptlicens.se.

Utbildningspaket 1:“All Inclusive”(CSN-berättigad med högskolepoäng)

Detta är vårt standard paket som de flesta av våra studenter väljer. Här får du alla fördelar med att du studera hos oss samlat i ett paket, med tät uppföljning ifrån föreläsare och studievägledare under hela studietiden. Det viktigaste argumentet för att välja just det här paketet är de praktiska undervisningssamlingarna. Här arbetar du tillsammans med dina medstudenter i små grupper med mycket feedback ifrån lärare, och vägledning och personlig uppföljning som säkrar bästa möjliga inlärning i de praktiska delarna av utbildningen.

Utbildningspaket 2: “Online Only”(CSN-berättigad med högskolepoäng)

Har du svårigheter att resa till Stockholm för att kunna delta på undervisningssamlingarna? Då är utbildningspaketet “Online Only” det rätta valet för dig. Här får du samma täta uppföljning och undervisning som i “All Inclusive”-paketet, men skillnaden är att allting sker online på vår elektroniska inlärningsplattform. Du kan därmed genomföra hela utbildningen på distans, inkl. examinationer.

Utbildningspaketet passar dig som har gedigen träningserfarenhet ifrån tidigare. 

Utbildningspaket 3:“Full Flex”(ej CSN-berättigad och utan högskolepoäng)

Med “Full Flex”-paketet har du verkligen full flexibilitet i dina studier. Du får inga högskolepoäng eller studiemedel ifrån CSN när du väljer det här paketet, men du har full kontroll på när du börjar och avslutar dina studier under vår- eller höstterminen. Du kan med andra ord börja studera när du vill (redan idag om du så önskar), och använda exakt så lång tid du behöver för att ta dig igenom all undervisning och förbereda dig inför examen. All undervisning – både teoretisk och praktisk – genomförs online, och du väljer själv när du vill ta examen (vi anordnar för digital examination när du känner dig redo).

Utbildningspaketet passar dig som har gedigen träningserfarenhet ifrån tidigare. 

Kostnader

Vid anmälningstillfället betalar du 2500 kr. Undervisningsavgiften nedan faktureras innan studiestart.

Undervisningsavgift per termin:

"Full Flex" - 44.900 kr

"Online Only" - 49.900 kr

"All Inclusive" - 52.900 kr

STUDIESTÖD

Utbildningen är CSN-berättigad och ger dig möjligheter att söka lån och bidrag under tiden du studerar med oss. Detta förutsätter att du kvalificerar för intag på Høgskolen i Innlandet (se antagningskrav för att studera med högskolepoäng ovan).

DELBETALNING

Vi erbjuder räntefria avbetalningsplaner upp till 12 månader via Svea Ekonomi.

Videoreportage

Active Education

Gör din passion till ditt yrke och utbilda dig med Active Education 

Under de senaste 15 åren har Active Education utbildat flera tusen instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Active Education är en viktig bidragande orsak till kompetenshöjning inom träningsindustrin, och var en av de första PT-utbildningar som kunde erbjuda högskolepoäng 2007. Genom...


Läs mer om Active Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lic. PT & Kostrådgivare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Active Education

Kocksgatan 10
116 24 Stockholm

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Anna J Haag
En relevant och grundläggande utbildning som lyfter likväl det fysiska som det mentala i form av personlig coachning för att nå mål. Man känner sig kompetent och lärarna är pedagogiska och inga frågor är för dumma för att ställa. Man får svar på alla sina frågor och lärarna ger dig den tid du behöver för att verkligen förstå. Kan verkligen rekom...
Visa mer
Malin
En utbildning som ger dig alla verktyg du behöver för att lyckas som en duktig framtida Personlig Tränare! Jag rekommenderar varmt Active Education om du söker efter en detaljerad och seriös utbildning där du i lugn och ro kan plugga i din egen takt efter dina egna förutsättningar. Det finns x antal studiealternativ och Genom täta uppföljningar...
Visa mer
Madeleine
Jag har studerat till PT och kostrådgivare hos Active Education och har enbart positiva saker att säga om utbildningen. Skolan har kunniga och engagerade lärare som gör att studierna känns ännu mer intressanta. Lärarna är också väldigt duktiga på att se varje elev och ge tät uppföljning vilket underlättar studierna. Stort plus för möjligheten ti...
Visa mer
Recensioner
Recensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.
Se alla recensioner för utbildningen
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 5 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lic. PT & Kostrådgivare från Active Education, fyll i följande uppgifter: