Visa studentum.se som: Mobil

Lic. Personlig Tränare – Spanien

Active Education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Malaga
5 månader
Heltid/deltid
CSN-berättigad
64 900 SEK Momsfri
Klassrum
Startdatum: 2022-01-17 - Malaga
Sista ansökan: 2021-11-17
Lic. Personlig Tränare – Spanien

Lic. Personlig Tränare – Spanien

Studera till Licensierad Personlig Tränare – i Spanien!

En fantastisk möjlighet för dig som önskar att kombinera utbildning med resa och upplevelse. I denna unika utbildningen får du en grundlig och seriös högskoleutbildning med fördjupning i anatomi och fysiologi, kombinerat med praktisk undervisning i ett brett urval av träningsformer både inne i gymmet och ute i de fina omgivningarna vid Spaniens berömda solkust.

Seriösa studier i fantastiska omgivningar 

Som student hos Active Education i Spanien är du en del av en bra studiemiljö av svenska och norska studenter, där du blir omhändertagen på bästa möjliga sätt av våra duktiga lärare och studieledare under hela vistelsen. Skolan ligger i moderna och funktionella lokaler i Fuengirola, inte långt ifrån Málaga på berömda ”Costa del Sol” i södra Spanien.

Du kan njuta av fint väder och varmt klimat oavsett årstid, och regionen vi befinner oss i har hela 300 soldagar om året. Sommarhalvåret blir oftast väldigt varmt, men under höst- och vårterminen är det behaglig temperatur som erbjuder en perfekt miljö för träning utomhus – både på de fina stränderna, parkerna och övriga uteområden.

Bostad

Du kan välja att ordna egen bostad om du så önskar, men de flesta av våra studenter bor på det fina lägenhetshotellet Myramar som ligger på gångavstånd ifrån skolan och i närheten av den fina stranden i Fuengirola. Här kan du välja mellan att disponera din egen 1-rums lägenhet eller dela en lite större lägenhet med en annan student. Priserna startar från ca 2000 euro per person för hela vistelsen i delad lägenhet, och hyran inkluderar internet, ström och uppvärmning samt städning, handdukar och sängkläder.

Studenthotellet har god standard och har fina faciliteter som utomhus- och inomhuspool, padeltennisbanor och träningsrum. På gångavstånd ifrån hotellet finner du skolan, samt alla de butiker och restauranger du kan tänkas behöva. Det är också kort väg ned till stranden, där studenterna kan mötas för att bada, träna, springa eller bara för att slappna av och njuta det fina vädret.

För mer information om Lic. Personlig Tränare – Spanien, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Undervisning och skolgången

Utbildningen i Spanien är ett samarbete mellan Active Education och Atlantis Medicinska Högskola (AMH). Du blir registrerad som student vid båda skolorna, och får 30 högskolepoäng igenom AMH, medans de internationella certifieringarna som Fitness Instruktör och Personlig Tränare utfärdas av Active Education.

Undervisningen i ämnena anatomi och fysiologi (30 högskolepoäng) motsvarar första hälften av AMH’s populära årsstudium i grundläggande medicin, och ger dig möjlighet att fortsätta på andra hälften av detta årsstudium – i Spanien eller på distans.

I tillägg till den teoretiska delen av utbildningen, är det omfattande praktisk och träningsteoretisk undervisning som ger dig grundlig upplärning i ett brett urval av träningsformer. Grundläggande träningslära är en viktig del av utbildningen, och vi jobbar systematiskt genom allt från basträning, styrketräning, uthållighetsträning, koordination, explosivitet, plyometri, mobilitet, rörlighetsträning samt alternativa träningsformer. Genom studierna använder vi aktivt stränderna och utemiljön i det varma klimatet där vi befinner oss, i tillägg till att vi självklart undervisar inne i träningscentret i alla relevanta ämnen (styrketräning, olympiska lyft, etc.).

Den praktiska delen av utbildningen har ett fokus på att lära dig korrekt teknik och förståelse för instruktion, så att du är rustad till att instruera och lära andra hur man tränar korrekt. När du är färdig med utbildningen mottar du internationella certifieringar som Fitness Instructor och Personal Trainer, och du blir även registrerad i det internationella registret ”Register of Exercise Professionals” som gör din kompetens sökbar och erkänd i hela världen.

Anmälan och antagningskrav

Våra föreläsare är kända för att vara bland de yttersta inom sina kunskapsområden, och vår höga undervisningskvalitet är en av huvudanledningarna till Active Educations goda status och popularitet. Vi jobbar hårt varje vecka för att ge alla studenter bästa möjliga uppföljning och säkerställa optimal inlärning för alla.

Våra lärare jobbar också aktivt med karriärvägledning för varje student genom terminen, och vi har ett mål om att alla studenter som vill ska ha möjligheten att gå direkt till ett jobb som instruktör eller personlig tränare när de är färdiga med utbildningen.

Vilka kvalifikationer får jag? 

Genom denna utbildningen får du både branschledande certifieringar för dig som önskar en karriär i träningsbranschen, och högskolepoäng som du kan använda vidare mot Årsstudium PT eller Årsstudium Medicin.

Kostnader

Studieavgiften är på 64.900 kr och inkluderar all undervisning under hela vistelsen. Tentamensavgifter, examinationer, utfärdande av internationella certifikat och registrering i den internationella databasen ”Register of Exercise Professionals” är också inkluderat. Kostnad för bostad, flygresa, försäkring, läroböcker, administrationsavgifter samt fickpengar tillkommer. Nedan ser du en övergripande budget du kan ha som utgångspunkt (fickpengar exkluderat):

  • Studieavgift: 64 900 kr
  • Bostad: från 20 000 kr (via Active Education)
  • Flygbiljett: 3000 kr (via Active Education)
  • Försäkring: 2 000 kr (via Active Education)
  • Läroböcker: 2 000 kr
  • Administrationsavgift: 2 500 kr

Totalt: ca 94.400 kr (boende, resa och försäkring anordnat av Active Education)

Delbetalning 

Som Active Education-student kan du välja att delbetala studieavgiften över 6 månader helt räntefritt via SVEA Ekonomi. Detta är ett unikt erbjudande för våra studenter som ger dig flexibilitet i betalningen, utan att behöva betala en hög ränta. Om du önskar ytterligare flexibilitet i betalningen kan du välja att dela upp betalningen över 12, 18 eller 24 månader, men då tillkommer räntekostnader.

Stöd ifrån CSN

Denna utbildning berättigar dig som student till stöd ifrån CSN. Eftersom utbildningen sker i nära samarbete med Atlantis Medisinske Høgskole så klassificeras denna utbildning som högskolestudier utomlands.

Varje enskild student måste på egen hand ansöka om stöd ifrån CSN, vi på Active Education kan stötta dig med kunskap igenom processen, men det är i slutändan CSN som tar beslut.

Resa och flygbiljett

Flygbiljetten måste betalas av studenten själv, men som vanligt på Active Educations studieplatser arrangeras det flygresa som man kan välja delta på. Då reser du tillsammans med de flesta andra studenter som du ska studera med, och du blir hämtad på flygplatsen av oss och skjutsad till bostaden. Om du önskar att resa på ett annat datum kan du göra detta, men kravet är då att är på plats i skolan vid den första introduktionsdagen vid avtalad tid.

Möjligheter till vidarestudier

För oss på Active Education är det viktigt att ingen av våra utbildningar är en återvändsgränd. Vi vill säkerställa att de som vill studera vidare i högskolesystemet kan göra det på ett enkelt sätt. Efter utbildningen på Spanien, som motsvarar en hel högskoletermin, har du möjligheten till att på ett enkelt sätt läsa andra terminen på Årsstudium Medicin (60 högskolepoäng) på Atlantis Medisinske Høgskole eller Advanced PT (60 högskolepoäng) hos oss på Active Education. Du kan även välja att tillgodoräkna dig dina högskolepoäng till en kandidat-, magister- eller masterexamen.

Active Education

Gör din passion till ditt yrke och utbilda dig med Active Education 

Under de senaste 12 åren har Active Education utbildat flera tusen instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Active Education är en viktig bidragande orsak till kompetenshöjning inom träningsindustrin, och var en av de första PT-utbildningar som kunde erbjuda högskolepoäng 2007. Genom...


Läs mer om Active Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lic. Personlig Tränare – Spanien

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Active Education

Kocksgatan 10
116 24 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lic. Personlig Tränare – Spanien från Active Education, fyll i följande uppgifter: