Visa studentum.se som: Mobil

Lic. Personlig Tränare - Florida

Active Education
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Florida (delstat)
6 månader
Heltid/deltid
CSN-berättigad
64 900 SEK Momsfri
Klassrum
Startdatum: 2022-01-17 - Florida (delstat)
Sista ansökan: 2021-11-17

Videoreportage

Lic. Personlig Tränare - Florida

Lic. Personlig Tränare - Florida

Studera till licensierad Personlig Tränare - i Florida!

Kombinera marknadens bästa grundutbildning som PT med resa och erfarenheter i fantastiska Florida, USA. På vår skola i Florida ingår du i en svensk studentgrupp med de bästa föreläsarna inom träningsbranschen ifrån Skandinavien och USA. Vi arrangerar flygbiljetter, boende och allt du behöver för en underbar vistelse!

Innehåll

Den här PT-utbildningen genomförs över två större block om 8 veckor styck. Under det första blocket studerar du på distans, här fokuserar vi på de mer basala naturvetenskapliga ämnena så som fysiologi, anatomi, biomekanik och träningslära. Du får bland annat lära dig hur energimetabolismen går till, hur kroppen är uppbyggd, och hur den anpassar sig när vi tränar.

Det är under det andra blocket som vi reser ned till Florida, och här inleds den mer praktiskt tillrättalagda delen av utbildningen. Här fördjupar vi oss i det vi lärt oss under det första blocket, samt lär oss alla praktiska moment som är viktig att känna till som personlig tränare, t.ex. olika övningar, träningsmetoder, träningsformer, tester, instruktionsmetodik, kommunikation m.m. Här får du möta svenska och norska föreläsare ifrån Active Education, samt amerikanska föreläsare ifrån NPTI i Florida.

För mer information om Lic. Personlig Tränare - Florida, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Vilka kvalifikationer får jag?

Du rekommenderas ha minst ett års erfarenhet utav träning inom framförallt styrketräning. Tidigare erfarenhet utav användning utav PT eller tränare rekommenderas också.

Anmälan till utbildningen sker på våran hemsida. Förutsatt att det finns plats kvar på utbildningen blir då automatiskt tilldelad en studieplats. Du kan välja att läsa utbildningen med eller utan högskolepoäng.

STUDERA MED HÖGSKOLEPOÄNG:

Du tilldelas 30 högskolepoäng för utbildningen och blir berättigad till studiemedel under tiden du studerar med oss. Följande antagningskrav gäller:

Ett examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyget E eller bättre i minst 2250 gymnasiepoäng. Du måste ha betyget E eller bättre i följande ämnen:

 • svenska 1, 2 och 3 eller svenska som andra språk 1, 2 och 3
 • engelska 5 och 6
 • historia 1b
 • samhällskunskap 1b
 • matematik 1a eller 1b eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c
 • naturkunskap 1b (eller 2 av ämena kemi, fysik, biologi)

STUDERA UTAN HÖGSKOLEPOÄNG:

Inga förkunskaper krävs. Men innehållet och certifiering via Europe Active är identiskt, men du tilldelas inte högskolepoäng och blir inte heller berättigad till studiemedel. 

Examen & Intyg

En utbildning du har nytta av

Utbildningen är internt kvalitetssäkrad via våran samarbetspartner Høgskolen i Innlandet, och externt via Europe Active, och efter utbildningen tilldelas du följande intyg:

 • 30 högskolepoäng du kan använda till vidarestudier.
 • Certified Fitness Instructor (Europe A. L3).
 • Certified Personal Trainer (Europe A. L4).
 • Registrering i European Register of Exercise Professionals (EREPS).
 • Friskvårdsföretagen Almegas FRISK-licens

Igenom ett starkt samarbete med träningsbranschen får du hjälp med arbetsförmedling och steget in i arbetslivet som personlig tränare direkt efter du avslutat din utbildning. Eftersom utbildningen även ger högskolepoäng, finns det goda möjligheter att använda dessa till vidarestudier inom t.ex. idrottsvetenskap, folkhälsa, eller liknande.

Kostnader

Studieavgiften för PT-utbildningen är 64 900 kr. Utöver detta tillkommer kostnader för flygbiljett, bostad och övriga kostnader. Vi har gjort en översikt över de viktigaste kostnaderna i listan nedan:

BUDGET

 • Administrationsavgift: 2 500 kr

 • Studieavgift: 64 900 kr

 • Flygbiljett: 8 000 kr

 • Bostad: 20 000 kr

 • Hyrbil: 10 000 kr.

 • Försäkring: 2 500 kr

 • Läroböcker: 2 000 kr

 • Visa: 5 000 kr

Fickpengar är borttagna ifrån den allmänna budgeten, eftersom det är mycket individuellt och varierar ifrån student till student. Du kan hålla levnadskostnaderna på en låg nivå om du vill. Mat och dryck är i allmänhet billigare än i Sverige, och alla lägenheter har kök och kylskåp så att du kan tillaga alla måltider hemma.

STUDIESTÖD

Utbildningen är CSN-berättigad och ger dig möjligheter att söka lån och bidrag under tiden du studerar med oss. Detta förutsätter att du kvalificerar för intag på Høgskolen i Innlandet.

DELBETALNING

Vi erbjuder räntefria avbetalningsplaner upp till 12 månader via Svea Ekonomi.

Active Education

Gör din passion till ditt yrke och utbilda dig med Active Education 

Under de senaste 12 åren har Active Education utbildat flera tusen instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Active Education är en viktig bidragande orsak till kompetenshöjning inom träningsindustrin, och var en av de första PT-utbildningar som kunde erbjuda högskolepoäng 2007. Genom...


Läs mer om Active Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lic. Personlig Tränare - Florida

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Active Education

Kocksgatan 10
116 24 Stockholm


Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lic. Personlig Tränare - Florida från Active Education, fyll i följande uppgifter: