Visa studentum.se som: Mobil

Lic. Kostrådgivare

Active Education
Sammanfattning
Yrkesutbildning
Distans
5 månader
Heltid/deltid
CSN-berättigad
52 900 SEK Momsfri
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Distans
52 900 SEK
2021-08-16
2021-07-16

Distans
52 900 SEK
2022-01-17
2021-12-17
Bli Licensierad Kostrådgivare!

Lic. Kostrådgivare

Bli licensierad Kostrådgivare

Bli licensierad Kostrådgivare med Internationell certifiering som Certified Weight Management Exercise Specialist (EQF L5).

Utbildningen passar även bra som vidareutbildning för dig som är färdigutbildad PT och vill utöka dina kunskaper inom bl.a. motivationspsykologi och kostrådgivning.

Innehåll

Träning och kost är centrala faktorer för personer som har ett behov av viktnedgång och livsstilsförändring för att förbättra hälsan. Träningsbranschen erbjuder i större grad kostrådgivning som en egen produkt – antingen i samband med träning eller som en individuell tjänst för kunder. Många som är verksamma i den kommersiella träningsbranschen saknar idag formell kunskap inom näringslära, och behovet för kunskap och färdighet inom kostrådgivning och motivationsfrämjande vägledning är stort.

Utbildningen består utav två kurser på 15 hp som läses samtidigt – motivationspsykologi och näringslära. Under motivationspsykologin går vi bl.a. igenom olika motivationsteorier och motiverande vägledning, självkänsla och självförtroende och mycket mer. I näringsläran lär du dig bl.a. om hur maten vi äter görs om till energi våra celler kan använda, kost i relation till fysisk aktivitet (träning), makro- och mikronäringsämnen etc.

För mer information om Lic. Kostrådgivare , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Examen & Intyg

Fullständiga nationella och internationella licenser efter utbildningen:

  • Certified Nutrition Coach (AE)
  • Certified Weight Management Exercise Specialist (EQF L5)

Kostnader

Undervisningsavgift per termin:

"Full Flex" - 44.900 kr

"Online Only" - 49.900 kr

"All Inclusive" - 52.900 kr

Studiestöd

Utbildningen är CSN-berättigad och ger dig möjligheter att söka lån och bidrag under tiden du studerar med oss. Detta förutsätter att du kvalificerar för intag på Høgskolen i Innlandet.

Delbetalning

Vi erbjuder räntefria avbetalningsplaner upp till 12 månader via Svea Ekonomi.

Utbildningens uppbyggnad

Antagning och målgrupp

Du rekommenderas ha minst ett års erfarenhet utav träning inom framförallt styrketräning. Tidigare erfarenhet utav användning utav PT eller tränare rekommenderas också.

Anmälan till utbildningen sker på våran hemsida. Förutsatt att det finns plats kvar på utbildningen blir då automatiskt tilldelad en studieplats. Du kan välja att läsa utbildningen med eller utan högskolepoäng.

STUDERA MED HÖGSKOLEPOÄNG:

Du tilldelas 30 högskolepoäng för utbildningen och blir berättigad till studiemedel under tiden du studerar med oss. Följande antagningskrav gäller:

Ett examensbevis med 2500 gymnasiepoäng med betyget E eller bättre i minst 2250 gymnasiepoäng. Du måste ha betyget E eller bättre i följande ämnen:

  • svenska 1, 2 och 3 eller svenska som andra språk 1, 2 och 3
  • engelska 5 och 6
  • historia 1b
  • samhällskunskap 1b
  • matematik 1a eller 1b eller 1c och matematik 2a eller 2b eller 2c
  • naturkunskap 1b (eller 2 av ämena kemi, fysik, biologi)

STUDERA UTAN HÖGSKOLEPOÄNG:

Inga förkunskaper krävs. Men innehållet och certifiering via Europe Active är identiskt, men du tilldelasintehögskolepoäng och blir inte heller berättigad till studiemedel. 

Active Education

Gör din passion till ditt yrke och utbilda dig med Active Education 

Under de senaste 12 åren har Active Education utbildat flera tusen instruktörer, personliga tränare och kostrådgivare. Active Education är en viktig bidragande orsak till kompetenshöjning inom träningsindustrin, och var en av de första PT-utbildningar som kunde erbjuda högskolepoäng 2007. Genom...


Läs mer om Active Education och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lic. Kostrådgivare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Active Education

Kocksgatan 10
116 24 Stockholm


Kursinnehåll

Som Active Education-student har du möjlighet att välja den studieformen som passar dig bäst. Vi är måna om att kunna erbjuda utbildningar som passar alla, oavsett vart man befinner sig, eller hur ens vardag ser ut. Nu erbjuder vi möjligheten att läsa våra utbildningar helt och hållet på distans. Detta betyder att du själv kan välja det utbildningspaket som passar dig bäst, igenom att antingen delta på samlingar i Stockholm, eller ta utbildningen 100 % online.

Utbildningspaket 1:“All Inclusive”(CSN-berättigad med högskolepoäng)

Detta är vårt standard paket som de flesta av våra studenter väljer. Här får du alla fördelar med att du studera hos oss samlat i ett paket, med tät uppföljning ifrån föreläsare och studievägledare under hela studietiden. Det viktigaste argumentet för att välja just det här paketet är de praktiska undervisningssamlingarna. Här arbetar du tillsammans med dina medstudenter i små grupper med mycket feedback ifrån lärare, och vägledning och personlig uppföljning som säkrar bästa möjliga inlärning i de praktiska delarna av utbildningen.

Utbildningspaket 2: “Online Only”(CSN-berättigad med högskolepoäng)

Har du svårigheter att resa till Stockholm för att kunna delta på undervisningssamlingarna? Då är utbildningspaketet “Online Only” det rätta valet för dig. Här får du samma täta uppföljning och undervisning som i “All Inclusive”-paketet, men skillnaden är att allting sker online på vår elektroniska inlärningsplattform. Du kan därmed genomföra hela utbildningen på distans, inkl. examinationer.

Utbildningspaket 3:“Full Flex”(ej CSN-berättigad och utan högskolepoäng)

Med “Full Flex”-paketet har du verkligen full flexibilitet i dina studier. Du får inga högskolepoäng eller studiemedel ifrån CSN när du väljer det här paketet, men du har full kontroll på när du börjar och avslutar dina studier under vår- eller höstterminen. Du kan med andra ord börja studera när du vill (redan idag om du så önskar), och använda exakt så lång tid du behöver för att ta dig igenom all undervisning och förbereda dig inför examen. All undervisning – både teoretisk och praktisk – genomförs online, och du väljer själv när du vill ta examen (vi anordnar för digital examination när du känner dig redo).

Recensioner
Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Se alla skolans recensioner
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Lic. Kostrådgivare från Active Education, fyll i följande uppgifter: