Yrkesutbildning
Inga recensioner än

Automationsingenjör på 12 veckor - leder till tillsvidareanställning

Academic Work Academy, i Stockholm (+1 orter)
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Vill du veta mer?

Om utbildningen

Bli Automationsingenjör - leder till garanterad tillsvidareanställning

Vill du vara med och driva automatiseringen av Sverige? Som Automationsingenjör programmerar du maskiner och robotarna gör precis som du vill, vare sig det gäller att rena vatten från slam, tillverka livsviktiga läkemedel eller något helt annat som gör framtiden smartare och bättre.

Efterfrågan på kompetens inom automation växer i Sverige, när vi nu tar nästa steg till att fullt ut automatisera våra produktionsmiljöer. Många företag har dock utmaningar när det gäller att hitta den här kompetensen. Därför svarar vi nu på den utmaningen genom en intensivutbildning på 12 veckor, med garanterad tillsvidareanställning och spännande uppdrag hos något av de företag som medverkat i framtagandet av programmet.

Du kan arbeta ute på uppdrag, eller stationärt på en och samma avdelning. Genom maskinprogrammering ansvarar du som Automationsingenjör för att programmera, installera, driftsätta och/eller underhålla maskiner eller robotar ute på olika anläggningar. 

Det kan exempelvis handla om att automatisera maskiner som ska dela upp produkter i olika kategorier, såsom avfallshantering där sopor, glas och plast ska åt olika håll. Det kan också röra maskiner som tillverkar livsmedel eller medicin. Beroende på uppdrag kan du arbeta med samtliga steg i processen, eller fokusera på ett.

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen, som börjar med två tester: personlighetstest respektive problemlösningstest. Där får du de första indikationerna på om du har vad som krävs för att bli Automationsingenjör på 12 veckor. Antar du utmaningen? Gör testerna idag.

Kursinnehåll

  • Ellära
  • Mätteknik & reglerteknik
  • System
  • Projektgenomförande
  • Underhåll & driftsäkerhet
  • Power Skills

Varför välja Academic Work Academy?

Intensivutbildning

Leder till tillsvidareanställning

Effektiv väg till en ny karriär, utan krav på någon tidigare erfarenhet

Academic Work Academy
Solnavägen 3H
113 64 Stockholm

Academic Work Academy

Drömmer du om ett snabbt karriärbyte och en ny riktning i arbetslivet? Gör som våra 3 500 alumner redan har gjort och hoppa på Academic Work Academys accelerationsbana mot arbetslivets frontlinje. Vi erbjuder intensivutbildningar som leder till ett säkert jobb...

Läs mer om Academic Work Academy och visa alla utbildningar.

Highlights