Yrkesutbildning
Inga recensioner än

Automationsingenjör inom fastighet till Bravida - leder till tillsvidareanställning

Academic Work Academy, i Stockholm (+1 orter)
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Längd
12 veckor
Utbildningstakt
Heltid, distans
Vill du veta mer?

Om utbildningen

Automationsingenjör inom fastighet till Bravida - leder till tillsvidareanställning

Tillsammans med Bravida välkomnar vi dig, oavsett bakgrund och tidigare förkunskaper, till att arbeta med automatisering av framtidens hållbara fastigheter genom vårt Academyprogram. Efter 12 spännande och intensiva utbildningsveckor går du in i rollen som Automationsingenjör inom fastighet hos Bravida. 

Om utbildningen

Fastighetsautomation är som att ge fastigheter en egen hjärna genom digitalisering och design av system. När alla system samverkar uppstår värdefulla synergieffekter som effektivare energihantering, bättre säkerhet och mer hållbara fastigheter. Detta kallar Bravida för automationseffekten och nu har du möjlighet att bli en del av framtidsresan.  

Bravidager fastigheter liv dygnet runt och året om. Det gör de med hjälp av tusentals medarbetare som installerar och underhåller funktioner för elektricitet, värme och kyla, vatten, sprinkler, ventilation, kraft och säkerhet. Sådant som bara ska fungera. 

Fastigheter står för cirka 20 procent av Nordens koldioxidutsläpp. Genom att automatisera, uppgradera och digitalisera fastigheter är det möjligt att minska utsläppen. Fastighetsautomation handlar om att ha koll på fastigheters olika flöden såsom exempelvis vatten, ventilation och antal människor som befinner sig i lokalerna. När alla system jobbar tillsammans bildas synergieffekter vilket bidrar till såväl miljö- och energivinster som bättre inomhusklimat och hälsosammare fastigheter att vistas i.  

I rollen som Automationsingenjör på Bravida kommer du arbeta i team för att ta fram energismarta, hållbara och konkurrenskraftiga lösningar för att möta kunders utmaningar med att automatisera och digitalisera sina fastigheter. Du kommer exempelvis: 

 • Konstruera anläggningar för fastighetsautomation 
 • Sätta upp, programmera och konfigurera funktioner i styrsystem  
 • Projektleda och vägleda tekniker vid implementation av konfigurerat styrsystem 
 • Utföra funktionstest inför driftsättning i samarbete med tekniker 
 • Arbeta med löpande underhåll  

Projekten varierar i storlek, innehåll och bransch och arbetet utförs antingen ute på plats hos Bravidas kunder eller på kontoret.  

För denna rekryteringsprocess krävs ett utdrag ur belastningsregistret och en kreditupplysning.

Kursinnehåll

 • Ellära och elkonstruktion
 • Projektförståelse - helhetsförståelse för processen
 • Fastighetsautomation - beteckningar, tolkning av tekniska beskrivningar, systemförståelse, energioptimering, digitalisering
 • Kunskap om Bravida
 • Programmering - övergripande förståelse för teknik och programmering, övergripande kunskap om datakommunikation och nätverkskunskap (t ex TCP/IP routning), fjärruppkoppling
 • God förståelse och utförande av PLC programmering
 • Power Skills - affärsmässighet, självledarskap, säljträning, systematiskt arbetssätt

Varför välja Academic Work Academy?

Intensivutbildning

Leder till tillsvidareanställning

Effektiv väg till en ny karriär, utan krav på någon tidigare erfarenhet

Academic Work Academy
Solnavägen 3H
113 64 Stockholm

Academic Work Academy

Drömmer du om ett snabbt karriärbyte och en ny riktning i arbetslivet? Gör som våra 3 500 alumner redan har gjort och hoppa på Academic Work Academys accelerationsbana mot arbetslivets frontlinje. Vi erbjuder intensivutbildningar som leder till ett säkert jobb...

Läs mer om Academic Work Academy och visa alla utbildningar.

Highlights