Visa studentum.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Logopedi

Åbo Akademi
Sammanfattning
Universitets- & högskoleutbildning
Åbo
3-5 år
Heltid
logoped arbetar med ett verktyg

Om utbildningen

Utbildningslinjen för logopedi

Logopedi är ämnet för dig som är nyfiken på språk, kommunikation och röst och som vill jobba med människor. Magisterexamen i logopedi ger dig behörighet att jobba som talterapeut. Då kan du exempelvis hjälpa ett barn som stammar, en person som fått stroke eller en sångare med röstproblem. Utbildningen är en kombination av teori och praktik, där ditt vetenskapliga kunnande tillämpas i klinisk praktik med riktiga klienter, redan under det andra studieåret. Din uppgift som talterapeut är att både identifiera och behandla störningar i tal, språk, röst, kommunikation och sväljning. I ditt roliga, omväxlande och utmanande arbete som talterapeut får du känna att du gör ett viktigt jobb med varje klient.

Förutom logopedi studerar du under utbildningen även psykologi, språkvetenskap och medicinska ämnen, såsom anatomi, barn- och vuxenneurologi, audiologi och foniatri. Efter avlagd kandidatexamen i humanistiska vetenskaper och filosofie magister, kan du anhålla om att bli legitimerad talterapeut. Under studierna kan du åka på utbyte utomlands, Åbo Akademi har nära kontakter bland annat till Syddansk universitet i Odense och Göteborgs universitet i Sverige.

Du som talterapeut i arbetslivet

Som talterapeut kan du jobba både med barn och vuxna på sjukhus, hälsocentraler, (re)habiliteringsenheter, specialskolor, privata mottagningar och inom barndagvården.
I ditt arbete har du egna klienter men ofta arbetar du i samarbete med anhöriga och i team med andra professio- nella. Arbetsutsikterna för talterapeuter är goda och hittills har alla utexaminerade talterapeuter från Åbo Akademi fått arbete, så du har gjort ett bra val!

Bonus: För forskningsintresserade erbjuder Åbo Akademi goda karriärmöjligheter. Forskare inom logopedi sam- arbetar ofta med forskare inom psykologi, medicin och lingvistik.

För mer information om Logopedi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Du har möjlighet att bli antagen till utbildningslinjen på basis av:

  • finländskt studentexamensbetyg (eller IB-, EB- eller Reifeprüfung/DIA-examen) eller
  • urvalsprov

Språkkrav

Åbo Akademi är ett svenskspråkigt universitet och alla som studerar inom våra svenskspråkiga utbildningar behöver ha tillräckliga kunskaper i svenska innan de inleder sina studier.

Mer information

Mer information om behörighet och ansökan hittar du på Åbos Akademis webbsida.

Åbo Akademi

Jämställdhet, likabehandling och mångfald

Åbo Akademi är hela Finlands svenska mångvetenskapliga bildningsuniversitet med campus i Åbo och Vasa. Vi bidrar till samhället med bildning, utbildning och ny vetenskaplig kunskap. Vår forskning och utbildning är internationellt erkänd, och genom gränsöverskridande samarbeten fungerar vi som Nordens...


Läs mer om Åbo Akademi och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Logopedi

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Åbo Akademi

Domkyrkotorget 3
20500 Åbo

Recensioner
Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.
Gör intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Logopedi från Åbo Akademi, fyll i följande uppgifter: