Visa studentum.se som: Mobil

Studentums nyhetsbrev

För dig som vill veta det senaste!

Vill du få kontinuerlig information om utbildningsutbudet i Sverige och utomlands? Söker du inspiration och tips kring allt som rör utbildningsvärlden? Prenumerera på våra digitala nyhetsbrev och studieguider!

Genom att registrera din e-postadress får du relevant information om utbildningsvärlden direkt till din inkorg. Ange din e-postadress nedan och klicka på "Ja, tack".

Om du redan är prenumerant kan du också ändra din e-postadress eller avregistrera dig.
Registrera dig


Avregistrera dig från nyhetsbrevet
  Logga in för att ändra din prenumeration  


Nyhetsbrev från

2019


Hur startar du året 2020?Nyhetsbrev 3 December:  Det har redan hunnit bli december vilket innebär ännu ett nyhetsbrev från oss på Studentum. Hur vill du inleda nästa år? Kanske genom att påbörja din drömutbildning? Här nedanför hittar du ett par förslag som vi tror att du kommer gilla! Lycka till med dina studier!Din framtid börjar här!Nyhetsbrev 5 November:  November är här och nu börjar även vintermörkret komma ikapp. Känner du att du vill ljusa upp vardagen och ta tag i studierna?
Då vill vi på Studentum hjälpa dig i sökandet efter den rätta utbildningen! Vill du studera utomlands? Plugga upp dina betyg? Påbörja din drömutbildning? Novembers nyhetsbrev är proppat med spännande utbildningsalternativ. Välj och vraka!Hitta vuxenutbildningen som passar dig här!Studieguiden Komvux 9 oktober: I den här guiden hittar du Komvuxutbildningar på distans för dig som vill plugga upp eller in betyg från en solstol eller helt enkelt byta bana i arbetslivet men vill göra det hemifrån köksbordet.Här börjar din framtid!Nyhetsbrev 1 Oktober: Hösten har dragit igång på riktigt och det märker man på den lägre temperaturen och dem färggranna löven på träden. Visst vill man bara krypa upp i soffan med en varm kopp choklad och en bra bok? För vissa kommer denna boken att vara kurslitteratur. Oavsett om du behöver plugga upp betyg eller vill påbörja din drömutbildning så hittar du något här nedanför!Framtidens jobb finns inom vården!Studieguiden vård & medicin 26 september: Efterfrågan på arbeten inom vård och omsorg ökar ständigt. Här har vi samlat medicin- och vårdutbildningar där du kan utbilda dig till allt från boendestödjare och personlig assistent till läkare och massageterapeut. Du kan välja den studieform som passar dig bäst, vill du studera på distans, gå en yrkesutbildning eller kanske studera utomlands? Titta här och när du hittar en utbildning du tycker verkar intressant, glöm inte att lämna en intresseanmälan till skolan!Plugga en distansutbildning - ett flexibelt studiesätt!Studieguiden Distansstudier 17 september: Vill du åka var som helst i världen men ändå plugga en utbildning knuten till en skola i Sverige? Eller trivs du så bra i din hemstad men vill plugga något som inte finns där? Att studera på distans är en flexibel studieform utan fysiska träffar där du ofta har möjlighet att påverka startdatum, studietakt och längd själv. Ta en titt här för en rad distansutbildningar du kan välja bland!Vad ska du göra i höst?Nyhetsbrev 3 September: Nu börjar sommaren lida mot sitt slut, vilket märks dels på den något kyligare temperaturen men också på alla skolstarter! Vad ska du göra i höst?
Oavsett om du letar inspiration för kommande terminer eller om du panik-jagar efter en restplats så kan du hitta svaren hos oss på Studentum! Börja plugga redan i höst!Studieguiden Sista minuten 14 augusti; Sommaren börjar lida mot sitt slut och hösten är på intåg. Funderar du på att börja studera men har inte hunnit titta närmre på vilka kurser och utbildningar som finns? Här har vi sammanställt en rad skolor som erbjuder platser i sista minuten. Tveka inte, sök nu!Kom du in på din drömutbildning?Nyhetsbrev 6 Augusti: Augusti är här och för många innebär det skolstart och ett nytt och roligt kapitel i livet! Här kan du läsa mer om vad som kan vara bra att tänka på inför studentlivet.
Har du ännu inte hittat din perfekta utbildning? Eller går du kanske och funderar på om det är dags att ta tag i att plugga upp betygen? Fortsätt scrolla!Glad utbildningssommar!Nyhetsbrev 2 Juli: Hoppas att glassen smakar bra, att solen värmer och att sovmorgnarna är många! Även om det sista man kanske vill tänka på just nu är hösten så kan det vara bra att spika planerna så att man sen kan njuta fullt ut av ledigheten. Det finns nämligen fortfarande platser kvar att söka för dig som vill börja plugga redan i höst! Här nedanför hittar du lite förslag.Vad ska du göra i höst? Börja plugga din drömutbildning!Studieguiden Efterrekrytering 6 juni: Än är det inte för sent att söka utbildningar med start i höst! I sommarens efterrekryteringsguide hittar du en blandning av allt från YH-utbildningar och folkhögskoleutbildningar till universitetsutbildningar. Välj mellan kortare intressekurser till längre utbildningar som ger dig en helt ny karriär.
Ta chansen och börja studera - redan efter sommaren!Fixa höstplanerna med oss på Studentum!Nyhetsbrev 4 Juni: 
Vi vill först och främst rikta ett stort grattis till alla studenter! Vad ska du göra nu?
Med sommaren runt hörnet så är det hög tid att planera för hösten, vill du plugga vidare? Kul! Det finns fortfarande många platser kvar att söka. Blir det kanske en YH-utbildning eller en kurs på komvux? Vi har något för alla!Plugga på komvux i höst!Studieguiden Komvux 15 maj: Spritter vårkänslorna i kroppen? Det kanske är dags att börja plugga? Att studera på Komvux ger dig många möjligheter. Du kan läsa upp dina gymnasiebetyg, läsa in ämnen du behöver för vidare studier eller gå en yrkesutbildning. I studieguiden kan du läsa mer om utbildningar och kurser både i klassrum och på distans.Teknik, IT eller speldesign? Hitta din Yh-utbildning här!Studieguiden YH 8 maj: Vill du läsa en kort och praktisk utbildning med mycket tid ute på olika företag? Då ska du titta närmare på vårens YH-guide!Det finns platser kvar, sök idag!Nyhetsbrev 7 Maj:  Hej! Sommaren börjar äntligen närma sig vilket betyder att sol, bad och förhoppningsvis lite ledighet ligger runt hörnet! Det kan dock vara värt att göra ett sista krafttag innan semestern och välja utbildning, för du vet väl att det fortfarande finns platser kvar på många av höstens utbildningsstarter? Distans, universitet, heltid, YH, diplomutbildning eller deltidsstudier? Det är frågan..! Scrolla vidare så kanske du hittar just din drömutbildningFira påsken med Studentum!Extrainsatt nyhetsbrev 18 April: Hej! Nu är vi inne i april och lite påskledighet! Här kommer ännu ett nyhetsbrev från oss på Studentum.se, fullt med inspiration till dig som vill börja studera redan nu eller i höst. Scrolla ned och välj den utbildning som passar dig bäst!
Hoppas du får en ledighet fylld med härligt väder och påskägg!Sista chansen - sök nu för att studera i höst!Studieguiden Sista Minuten 15 april: Äntligen knackar våren på dörren, du kanske sitter och funderar på vad du ska göra i höst? Lugn, i den här Studieguiden tipsar Studentum om flera utbildningar som du fortfarande kan söka - för start redan i höst! Lycka till!Hitta din design- eller hantverksutbildning!Studieguiden Design & Hantverk 11 april: Funderar du på vad du ska göra i höst? I den här guiden hittar du utbildningar inom design och hantverk, för dig som tycker om att arbeta med händerna. Lycka till!Plugga en distansutbildning - ett flexibelt studiesätt!Studieguiden Distans 11 april: Drömmer du om att plugga på en strand i Spanien, i pulsen i Bangkok eller hemifrån ditt eget köksbord? Möjligheterna för distansstudier är oändliga och det finns både heltids- och deltidsstudier, du väljer det som passar dig bäst. Titta i den här Studieguiden för att få tips på studier inom områden som vård och omsorg, barn och fritid, teknik, hälsa och media.Glöm inte att ansöka till din drömutbildning!Nyhetsbrev 2 April: Hej! April månad är äntligen här och med den kommer förhoppningsvis påskägg, värme och sol. Du som vill studera glömmer väl inte att skicka in din ansökan? Vi är mitt uppe flera ansökningsperioder och som vanligt så har vi på Studentum.se fyllt ännu ett nyhetsbrev med massor av potentiella utbildningar från olika skolor! Scrolla vidare för tips och inspiration!Plugga på folkhögskola i höst - hitta en utbildning för dig!Studieguiden Folkhögskolor & Studieförberedande 27 mars: Denna studieguiden är proppfull med folkhögskolor och studieförberedande utbildningar. Hoppas du hittar något som passar just dig!Plugga ekonomi, försäljning eller  marknadsföring i höst!Studieguiden Ekonomi/Marknadsföring/Försäljning 20 mars: I den här Studieguiden hittar du flera utbildningar inom ekonomi, marknadsföring och försäljning - både i klassrum och på distans. Hoppas att du hittar någon som passar dig och glöm inte att lämna en intresseanmälan till skolan om så är fallet!Ditt val av utbildning börjar här!Extrainsatt nyhetsbrev 19 Mars: Äntligen börjar vi se vårtecken, vädret börar bli varmare och snödropparna börjar vakna till liv! Sommarens härliga planer kanske är i full gång, men har du funderingar på att plugga i höst? Många olika skolor har öppnat sina ansökningar och vi på Studentum.se har tagit fram massor av tips till dig som vill studera! Här nedan hittar du en lista på en rad olika utbildningar vi tror att du kommer gilla. 
Lycka till med studierna!Plugg en YH-utbildning - bli eftertraktad på arbetsmarknaden!Studieguiden YH-guiden 12 mars: Vill du läsa en kort och praktisk utbildning med mycket tid ute på olika företag? Då ska du titta närmare på Studentums YH-guide! YH står för yrkeshögskoleutbildning och är en utbildningsform som är anpassad efter arbetsmarknaden. En YH-utbildning kan med andra ord vara ditt kliv rakt in i arbetslivet! Vi på Studentum önskar dig lycka till med dina kommande studier.Nyhetsbrev mars 2019Nyhetsbrev 5 mars: Trött på kylan? Vi med, men håll ut! Du märker säkert att vi går mot ljusare tider. Har du kanske planer på att söka in till en utbildning i vår men inte bestämt vilken? Ingen fara, än finns det gott om tid. Här kommer lite tips och inspo på vad du kan studera. Vi på Studentum.se håller tummarna för att du ska hitta den rätta just för dig!
Ha en superfin dag! ♥ teamet bakom Studentum.se Vill du arbeta inom vård eller medicin?Studieguiden Medicin & Vård 20 februari: Vill du jobba med människor och få chansen att göra skillnad i deras liv? Då är den här studieguiden något för dig! Vi har nämligen fyllt den med utbildningar inom vård och medicin av olika slag, hitta din utbildning här! Om du vill jobba inom vården så finns det garanterat en utbildning för dig – lycka till!Vill du arbeta i en framtidsbransch? Plugga teknik!Studieguiden Teknik/bygg/ingenjör 15 februari: Är du sugen på att börja plugga? I den här Studieguiden har vi samlat utbildningar inom områdena teknik, bygg och ingenjörsbranschen. Ta en titt och se om du hittar något som låter extra intressant. Glöm inte att lämna en intresseanmälan hos den skola du vill veta mer om!Extrainsatt nyhetsbrev februariExtrainsatt nyhetsbrev 12 februari: Hoppas att du har det bra i februarirusket. Sitter du och funderar på vilken utbildning du vill ansöka till? Här nedanför hittar du förslag på en hel del inspirerande utbildningar och skolor du kan välja mellan! Hittar du någon skola som intresserar dig, glöm inte att göra en intresseanmälan! Nyhetsbrev februari 2019Nyhetsbrev 5 februari: Februari är här! Nu går vi sakta men säkert mot ljusare tider och vintermörkret börjar lätta. Känner du att inspon är på väg tillbaka och att 2019 är året du tar tag i studierna? Då vill vi på Studentum hjälpa dig i sökandet efter den rätta utbildningen! Vill du studera utomlands? Plugga upp dina betyg? Påbörja din drömutbildning? Februaris nyhetsbrev är proppat med spännande utbildningsalternativ. Välj och vraka! Vill du börja plugga i vår?Studieguiden Sista minuten 15 Januari: God fortsättning på det nya året! Är 2019 året för dig som vill börja plugga? Här hittar du guiden som passar dig som ännu inte har sökt någon utbildning - flera olika utbildningar från en mängd olika skolor över hela landet som fortfarande har platser kvar som du kan söka. Välj och vraka!Studentums nyhetsbrev januari 2019Nyhetsbrev 8 januari: Hoppas att du har haft en god jul, ett gott nytt år och att du har fått en toppenbra start på 2019! Vi är så taggade på ännu ett år fyllt av inspiration och utbildning. Vi börjar direkt, här nedanför hittar du årets första nyhetsbrev och som vanligt finns det något för alla. Vill du plugga redan i vår? Plugga utomlands? Läsa upp betyg eller förbereda inför hösten? Scrolla ner för att hitta din drömutbildning! 
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in