Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Lönespecialist - Behovet av specialister inom lön ökar!

Lönespecialist - Behovet av specialister inom lön ökar!

Vi på Studentum har träffat Caroline Sandell Hafenscher som studerar till Lönespecialist på Yrkeshögskolan i Mölnlycke (YHIM). Caroline har tidigare jobbat som undersköterska och berättar hur det var att byta riktning i sin karriär!

Namn: Caroline Sandell Hafenscher
Ålder: 31 år
Utbildning: Lönespecialist
Skola: YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke
Bor: Borås
Gör: Går sista året på sin utbildning och väntar sitt första barn.

Hej Caroline! Hur kommer det sig att du valde att gå utbildningen Lönespecialist på Yrkeshögskolan i Mölnlycke?

– Jag ville ha en utbildning på plats som var nära och jag bodde då i en grannkommun till Härryda. Vänners bekanta rekommenderade utbildningen då de var väldigt nöjda med att ha studerat här tidigare.

Varför fastnade du just för en utbildning inom lön?

– En väninna planterade ett litet frö om att göra borde göra något annat. ”–Du skulle passa inom lönebranschen då du är flexibel och nyfiken!”. Efter detta kontaktade jag folk inom branschen och kände att detta var helt rätt för mig.

Vad är din upplevelse av utbildningen?

– Mycket positiv! Jag har lärt mig en massa saker om HR, pension och lön.

Vad är det absolut bästa med lönespecialistutbildningen på YHIM?

– Då jag har dyslexi har jag fått fantastisk bra hjälp. Specialpedagogen gjorde en plan redan första veckan och jag har klarat utbildningen mycket bra. Jag fick rätt förutsättningar för att lyckas med utbildningen! En annan bra sak med skolan är att lärarna arbetar med det som de pratar och föreläser om. De kan branschen och är branschen. Detta är ovärderligt!

Senast uppdaterad: 31 aug 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-03-04

Redovisningsekonom

Adam Johnsson hade arbetat som personbilstekniker i flera år när han tyckte det var dags att göra något annat. Då Adam alltid haft intresse för ekonomi föll valet på yrkeshögskoleutbildningen Redovisningsekonom på TUC Yrkeshögskola. Idag arbetar på Ekonomibyrån i Tranås, den arbetsplats där han gjorde sin sista LIA!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Administratör

Tereza Varadi går Astars administratörutbildning och när hon nästan var klar med utbildningen fick hon ett vikariat hos ett företag. Nu är vikariatet slut och hon är tillbaka för att avsluta sin utbildning. Men efteråt återvänder hon troligtvis till samma företag.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Hattmodist

År 2011 köpte Helene Ådahl Östergötlands enda kvarvarande hattaffär och bestämde sig för att bli hattmodist. Genom utbildningen Hantverkslärling fick hon möjlighet att utveckla sina kunskaper och driva sin verksamhet på riktigt! Läs mer om Helene och hennes resa här.

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in