Visa studentum.se som: Mobil

Yrkesinspiration: Internationell transportlogistiker

plugga till internationell transportlogistiker på Hermods Yrkeshögskola

Logistikbranschen skriker efter folk

Rebecka läste hotell och turism på gymnasiet och arbetade inom hotell- branschen i några år. Sedan kände hon att det var dags att byta karriärinriktning - och började studera till Internationell transportlogistiker på Hermods Yrkeshögskola i Malmö. Rebecka berättar om hur det är att plugga till transportlogistiker och vad yrket har att erbjuda!

Namn: Rebecka Palmquist
Ålder: 23 år
Gör: Internationell transportlogistiker, Hermods Yrkeshögskola i Malmö


Varför valde du att studera till Internationell transportlogistiker?

- Jag såg en annons i tidningen om att transportlogistikbranschen skrek efter folk och tänkte att det här verkar vara spännande och intressant bransch. När jag läste på om yrkesrollen förstod jag att det handlar om mer än bara lastbilar, som transportlogistiker arbetar du med alla form av transport.


Rebecka tycker att LIA-perioderna är det bästa med en yrkeshögskoleutbildning. Sin första LIA-period gjorde hon på ett företag som arbetar med hela transportkedjan. Där fick hon testa på rollen som speditör och arbeta med lossning, transport till lager samt magasinering av inrikes transporter.

Vad är det absolut bästa med utbildningen?

- Jag gillar den stora mängden praktiskt lärande som ingår i utbildningen. På så sätt får jag komma ut och testa på arbetet innan jag är färdigutbildad. Jag ska göra min andra LIA på samma företag som tidigare och förhoppningsvis får jag jobb här efter utbildningen.

jobba inom transportbranschen

Vem tror du att yrket transportlogistiker passar för? 

- Transportlogistiker passar för den som gillar att ha många bollar i luften, som gillar att planera och att tänka taktiskt. Branschen är bred och utbildningen ger dig kunskap inom många olika områden vilket är en fördel!

Vill du inspireras av fler intervjuer där personer berättar om sina yrken?

Läs fler intervjuer i arkivet för Yrkesinspiration här!

Senast uppdaterad: 27 feb 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-25

Yrkesinspiration: Frisör och Makeup-artist

Lucia Fylking har utbildat sig till frisör på Björn Axén Academy och idag arbetar hon som salongschef på en av företagets salonger i Stockholm. För att ytterligare bredda sig valde hon att dessutom gå makeup artistutbildningen på Björn Axén Academy. Lucia berättar för oss om sin utbildning och hur det är att jobba som salongschef!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Yrkesinspiration: Kiropraktor

Vi träffar Fredrik som är utbildad kiropraktor och berättar för oss om sin utbildning och hur det är att driva Kiropraktorbåten - en båt som åker runt i Stockholms skärgård och erbjuder behandlingar för de som bo på öarna!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - Hattmodist

År 2011 köpte Helene Ådahl Östergötlands enda kvarvarande hattaffär och bestämde sig för att bli hattmodist. Genom utbildningen Hantverkslärling fick hon möjlighet att utveckla sina kunskaper och driva sin verksamhet på riktigt! Läs mer om Helene och hennes resa här.

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se