Visa studentum.se som: Mobil

Yrkesinspiration: Internationell transportlogistiker

plugga till internationell transportlogistiker på Hermods Yrkeshögskola

Logistikbranschen skriker efter folk

Rebecka läste hotell och turism på gymnasiet och arbetade inom hotell- branschen i några år. Sedan kände hon att det var dags att byta karriärinriktning - och började studera till Internationell transportlogistiker på Hermods Yrkeshögskola i Malmö. Rebecka berättar om hur det är att plugga till transportlogistiker och vad yrket har att erbjuda!

Namn: Rebecka Palmquist
Ålder: 23 år
Gör: Internationell transportlogistiker, Hermods Yrkeshögskola i Malmö


Varför valde du att studera till Internationell transportlogistiker?

- Jag såg en annons i tidningen om att transportlogistikbranschen skrek efter folk och tänkte att det här verkar vara spännande och intressant bransch. När jag läste på om yrkesrollen förstod jag att det handlar om mer än bara lastbilar, som transportlogistiker arbetar du med alla form av transport.


Rebecka tycker att LIA-perioderna är det bästa med en yrkeshögskoleutbildning. Sin första LIA-period gjorde hon på ett företag som arbetar med hela transportkedjan. Där fick hon testa på rollen som speditör och arbeta med lossning, transport till lager samt magasinering av inrikes transporter.

Vad är det absolut bästa med utbildningen?

- Jag gillar den stora mängden praktiskt lärande som ingår i utbildningen. På så sätt får jag komma ut och testa på arbetet innan jag är färdigutbildad. Jag ska göra min andra LIA på samma företag som tidigare och förhoppningsvis får jag jobb här efter utbildningen.

jobba inom transportbranschen

Vem tror du att yrket transportlogistiker passar för? 

- Transportlogistiker passar för den som gillar att ha många bollar i luften, som gillar att planera och att tänka taktiskt. Branschen är bred och utbildningen ger dig kunskap inom många olika områden vilket är en fördel!

Vill du inspireras av fler intervjuer där personer berättar om sina yrken?

Läs fler intervjuer i arkivet för Yrkesinspiration här!

Senast uppdaterad: 27 feb 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-02-27

Yrkesinspiration: Arbetsledare byggproduktion

Fatima Bale, 40 år, bytte bana och utbildade sig till Arbetsledare inom byggproduktion hos Hermods. "Jag kände att det var dags att prova något nytt och intresset för olika typer av byggproduktioner har alltid funnit där."

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-08-08

Yrkesinspiration: Fastighetsförvaltare

Fastighetsbranschen är väldigt bred och sysselsätter närmare 100 000 människor, vilket gör att det finns stora möjligheter att få arbete i branschen. Cecilia Thydén, 46, har under sina yrkesverksamma år hela tiden hållit sig inom fastighetsbranschen. Utbildningen till Diplomerad Fastighetsförvaltare såg hon som ett sett att vidareutveckla sig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Yrkesinspiration: Energispecialist byggnader

Är du liksom Tobias Barsk, 26, intresserad av energi, byggnader och framförallt teknik? Vill du jobba med allt från praktiska ventilationsbesiktningar eller värmeinjusteringar till teoretiska energiberäkningar och energisimuleringar? Då kanske energispecialist är yrket för dig!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se