Visa studentum.se som: Mobil
Hälsotränare

Hjalmar studerade till Hälsotränare!

Hjalmar Persson är 21 år och har gått utbildningen Hälsotränare. Idag arbetar han som Personlig tränare. Här kan du läsa mer om Hjalmars resa fram från hans utbildning till hans nuvarande yrke! 

Namn: Hjalmar Persson

Yrke: Personlig tränare

Utbildning: Hälsotränare, 1 år

Intresse för träning och människor 

Hjalmar Persson bor i Göteborg med sin sambo och beskriver sitt liv som aktivt där träning är en favoritsysselsättning. På fritiden gillar han att gå promenader men förklarar även att det ibland är skönt att koppla bort verkligheten med tv-spel. Med tanke på Hjalmars stora intresse för träning och människor var utbildningen till Hälsotränare ett självklart val. 

- Jag älskar att vara social, lära känna andra människor och förstå mig på deras beteenden. Men också för att jag älskar att träna och se lyckan i folks ögon när de klarat av något nytt.

Hjalmar studerade till Hälsotränare på Molkoms Folkhögskola. En liten ort, men utmärkt för studier. Efter examen på Hälsotränarutbildningen blir du bland annat licensierad personlig tränare, certifierad kostrådgivare och diplomerad rehab- och prehabtränare. Hjalmar följde sin passion för träning och människor och började arbeta som Personlig tränare i Göteborg. Och han har haft stor nytta av sin utbildning i sitt nuvarande yrke.

- Jag jobbar som personlig tränare och har även nytta av kosten och rehab/prehaben som ingick i utbildningen.

Hjalmar trivs bra med sitt yrke och hoppas få fortsätta att arbeta som personlig tränare så länge som möjligt. Utbildningen till Hälsotränare menar Hjalmar är en bra utbildning, till exempel om yrket Personlig tränare lockar.

- Utbildningen är ett måste om du vill bli en PT, men utbildningen är inte allt. 

Vad gör en Hälsotränare? 

Som Utbildad hälsotränare kan du bland annat arbeta som Personlig tränare, massör, kostrådgivare och rehab- och prehabtränare. I yrket arbetar du nära människor och motiverar samt inspirerar dem mot en hälsosam livsstil. Det kan även handla om att hjälpa och stödja en person i rehabilitering och sätta upp tydliga mål mot ett friskt och hälsosamt liv. 

Läs mer om utbildningen

Senast uppdaterad: 01 mar 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-02-27

Diplomerad Kostrådgivare

Anna Swedrup är sedan tidigare bland annat utbildad friskvårdskonsult och massör, men kände att hon ville komplettera sin kunskap med en utbildning i Kostrådgivning från Bergklint education. Idag driver hon ett eget företag inom kostrådgivning och friskvård. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-25

Frisör och Makeup-artist

Lucia Fylking har utbildat sig till frisör på Björn Axén Academy och idag arbetar hon som salongschef på en av företagets salonger i Stockholm. För att ytterligare bredda sig valde hon att dessutom gå makeup artistutbildningen på Björn Axén Academy. Lucia berättar för oss om sin utbildning och hur det är att jobba som salongschef!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-27

Behandlingspedagog

Salina Lehrstrand bor i Linköping och är nu inne på sin sista termin på sin utbildning till behandlingspedagog. Hon ser mycket fram att få börja jobba och testa på olika delar av yrket. 

– Det bästa är arbetet med människor! Att jobba mot en förändring och när man väl börjar se en förändring.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in