29 mar 2023

YH-mässan i Malmö

Varmt välkommen att besöka YH-mässan i Malmö den 23 mars 2022! För dig som går i studietankar är ett besök på YH-mässan det perfekta tillfället att få svar på alla frågor du kan tänkas ha inför ditt kommande utbildningsval. På YH-mässan i Malmö kommer du kunna träffa yrkeshögskolor i Malmö med omnejd, ta del av inspirerande seminarium och ställa dina frågor direkt till skolorna som ställer ut.

Hoppas vi ses den 23 mars!


Datum: Torsdagen den 23 mars 2023

Tid: 11.00-18.00

Plats: Slagthuset

Inträde: Kostnadsfritt

Se alla utställare i Malmö här!


Seminarium under dagen 

Listan över skolor som håller seminarium under dagen uppdateras löpande!


                         

                         YrkeshögskolanSYD

12.30 - Yrkeshögskolan SYD

Din framtid börjar hos oss

Yrkeshögskolan Syd erbjuder utbildningar som är direkt anpassade till arbetslivets behov och ger därför mycket goda framtidsutsikter.

Fler än 9 av 10 som sedan 1996 studerat och examinerats vid Yrkeshögskolan Syd är nu yrkesverksamma. Varmt välkomna till att lyssna på kompetensbehov inom våra utbildningar och om skolan i sig.


            NBI

13.00 - NBI/Handelsakademin

Trendspaning - Gigstep spanar framtidens arbetsmarknad tillsammans med NBI/Handelsakademin!

Gigstep är nya tidens konsultbolag och övertygade om att arbetslivet är i en pågående förändring. Vad kan arbetslivet erbjuda dig och hur ser kompetensbehovet ut? Vad är fördelen för dig att välja yrkeshögskoleutbildning?

13.30 - Newton

Vilken framtid väljer du?

Med en yrkeshögskoleutbildning kan du förvandla dina drömmar till verklighet. Få praktisk erfarenhet och värdefulla färdigheter som behövs för en lysande framtid. Valet är ditt, vilken väg väljer du?


            TUC

14.00 - TUC Yrkeshögskola

Vi tror på allas rätt till utbildning

Hur är det att studera på en värderingsstyrd yrkesskola och hur hänger det ihop med större chans att få rätt jobb? Låt oss berätta mer hur TUC Yrkeshögskola arbetar för att hjälpa dig som studerande att nå examen och snabbt komma ut i arbetslivet.


Vad innebär YH? 

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning. 


Välkommen att besöka YH-mässan i Malmö den 23 mars 2023!

 


För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att kontakta event@keg.com


 Tillbaka till YH-mässan

Senast uppdaterad: 29 mar 2023