29 mar 2023

YH-mässan i Göteborg

Varmt välkommen att besöka YH-mässan i Göteborg den 15 mars 2023! För dig som går i studietankar är ett besök på YH-mässan det perfekta tillfället att få svar på alla frågor du kan tänkas ha inför ditt kommande utbildningsval. På YH-mässan i Göteborg kommer du kunna träffa yrkeshögskolor från hela Göteborg med omnejd, ta del av inspirerande seminarium och ställa dina frågor direkt till skolorna som ställer ut.

Hoppas vi ses den 15 mars!


Datum: Onsdagen den 15 mars 2023

Tid: 11.00-18.00

Plats: Clarion Hotel Post

Inträde: Kostnadsfritt

Se alla utställare i Göteborg här!


Seminarium under dagen

Listan över skolor som håller seminarium under dagen uppdateras löpande!


            NBI

12.00 - NBI/Handelsakademin

Framtidens kompetensbehov inom IT & Tech! 

Få en inblick i hur framtiden ser ut som studerande på NBI/Handelsakademins IT & Techutbildningar. Vi pratar även om digitala trender inom AI och hur detta implementeras i våra IT & Techutbildningar. 


            TUC

13.00 - TUC Yrkeshögskola

Vi tror på allas rätt till utbildning

Hur är det att studera på en värderingsstyrd yrkesskola och hur hänger det ihop med större chans att få rätt jobb? Låt oss berätta mer hur TUC Yrkeshögskola arbetar för att hjälpa dig som studerande att nå examen och snabbt komma ut i arbetslivet.

13.30 - Newton

Vilken framtid väljer du?

Med en yrkeshögskoleutbildning kan du förvandla dina drömmar till verklighet. Få praktisk erfarenhet och värdefulla färdigheter som behövs för en lysande framtid. Valet är ditt, vilken väg väljer du?

YHiM

14.00 - Yrkeshögskolan i Mölnlycke

Alla vill ha lön och du kan göra det möjligt! 

Kom och lyssna på vilka program YHiM har att erbjuda. Under seminariet kommer vi att gå in lite mer på vårt program Löne- och ekonomikonsult, som startar till hösten. YHiM har en lång historia i att utbilda inom lön, som leder till arbete.

JENSEN

16.00 - JENSEN yrkeshögskola

Hur valde du din utbildning?

Lyssna till några studerande på JENSEN yrkeshögskola som berättar om varför de valt att studera på den utbildning som de läser. 

CampusMolndal

17.00 - Campus Mölndal

Lär, väx och skapa relationer!

Yrkeshögskolan Campus Mölndal erbjuder attraktiva utbildningar där du som studerande ges förutsättningar till att lyckas. Vad värdesätter du vid val av skola? Kom och lyssna när studerande, lärare och utbildningsledare berättar om våra utbildningar, hur vi samarbetar med arbetsmarknaden och hur vi förbereder dig för ditt framtida yrke!


Vad innebär YH? 

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.


Välkommen att besöka YH-mässan i Göteborg 15 mars 2023!För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att kontakta event@keg.com


 Tillbaka till YH-mässan

Senast uppdaterad: 29 mar 2023