Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2019-06-06

Vilken IT-utbildning ska jag gå?

Hej!
Jag vill rådfråga er om lämpliga It-utbildningar på halvfart alt. distans. Det viktiga för mig är att det går att kombinera med 100% arbete eftersom jag tyvärr inte har möjlighet att enbart plugga. Jag skulle vilja börja till hösten och jag bor i Sthlm. Jag tycker det är svårt att navigera i det breda utbudet. Jag är 37 och jobbar inom marknad och mitt syfte är att byta karriär innan jag blir för gammal (om man nu blir det). Tack på förhand!
Theodor
avatar
2019-06-07
Hej,

Vad roligt att du vill plugga och byta karriär! Ja, det finns många utbildningar inom IT. En början kanske kan vara att fundera på vilken skolform som kommer passa dig. Är det gymnasial nivå du vill plugga på kan du ju titta på Komvux /Yrkesvux. Det finns också en utbildningstyp som heter Yrkesutbildning och det är ofta motsvarande Yrkesvux men kostar om utbildningsanordnaren är privat. Men har du redan gymnasieutbildning och över så kan du fundera på om Yrkeshögskola eller högskola är intressantas för dig (Läs om utbildningstyperna på länkarna).

Om du väljer utbildningstyp för att smalna av denna lista på IT-utbildningar på distans så kommer det bli lättare att få en översikt av utbudet: http://allastudier.se/utbildningar/distans/?q=IT. Sedan kan du börja läsa på om utbildningarna och eftersom de har olika inriktningar kan du säkert hitta någon som intresserar dig lite extra.

Lycka till!
Petra Öster
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se