Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hjälp / Frågor

avatar
2019-05-10

Var kan jag plugga psykologi på distans?

Hej!

Jag är väldigt intresserad av att påbörja en utbildning inom Psykologi, helst en master. Har endast gymnasiebetyg samt kompletterande dokument från distanskurser så jag undrar hur jag bör gå tillväga. Mitt främsta mål är att komplettera en svensk utbildning men att kunna göra det medan jag bor i Brasilien samt kunna få CSN-bidrag.

Har ni några tips om skolor som erbjuder denna typ av utbildning? Vad är det för krav för att komma in?

Tack på förhand
Fernanda Pires
Fernanda Pires
avatar
2019-05-11
Hej Fernanda,

Det här är vad jag hittar inom psykologi på distans: http://allastudier.se/utbildningar/distans/p%C3%A5/h%C3%B6gskola-universitet/?q=psykologi. Innan du påbörjar en masterutbildning ska du läsa en kandidatexamen. Ta gärna kontakt med de skolor du är intresserad av och läs på mer om deras utbildningar.

För att läsa psykologi på högskola är behörigheten vanligen grundläggande behöriget + Matematik B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b / 1a1+1a2 (områdesbehörighet 5/A5)

Lycka till!
Petra Öster
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Logga in