Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2018-07-14

Vad krävs för att jobba på Försäkringskassan

Hej! Om man är intresserad av att jobba som handläggare på Försäkringskassan, vad ska man ha för utbildning då? Vad kan utbildning ge för andra jobb då?
Armr
avatar
2018-07-14
Hej,

Det finns olika typer av handläggare på försäkringskassan och ofta så har det jobben inte krav på någon specifik utbildning. Så här står det till exempel i en annons: "examen från högskola/universitet eller erfarenheter/kvalifikationer som kan prövas likvärdiga". Så du kan nog ha i princip vilken högskoleutbildning som helst eller till och med ingen. Det kan vara större fokus på personlig lämplighet.

Mitt förslag är att du läser några arbetsannonser och sedan frågar en arbetsgivare om du undrar något. Sedan kan du helt enkelt söka en tjänst och se hur det går.

Lycka till!
Petra Öster
avatar
2018-07-15
Finns det inte något mer gynsamt utbilding för att få anställning hos försäkringskassan då? Exemeplivs jursitprogrammet?
Armr
avatar
2018-07-17
Om du går juristprogrammet så kanske det finns andra jobb som är mer relevanta än handläggare. Men som sagt fråga Försäkringskassan vilka utbildningar som de ser gynnsamt på när de anställer handläggare.

Lycka till!
Petra Öster
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se