Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hjälp / Frågor

avatar
2019-05-08

Utbildning/arbete i Kina/Sydkorea inom socialt arbete

Hej, vilka utbildnings- och arbetsmöjligheter det finns för socionomer i Kina och Sydkorea såväl under utbildningstiden som efter socionomexamen?
felicia
avatar
2019-05-09
Hej,

Det är en ganska komplicerad fråga eftersom det beror på så många faktorer. Till exempel dina språkkunskaper, kontakter, andra meriter, visumregler, landets regler för yrket mm.

Socionom är i Sverige ett reglerat yrke vilket betyder att man inte kan jobba som socionom med en utländsk socionomexamen utan att göra kompletteringar. Det är mycket troligt att yrket även har restriktioner i Kina och Sydkorea. Du får göra en hel del research, planering och kanske även förändringar om du vill kunna jobba som socionom i ett annat land. Det bästa är troligen om du går hela din socionom utbildning i det land du vill jobba och strävar efter att att få medborgarskap (eller åtminstone arbetstillstånd) i det land du vill bo.

Det finns flera sätt att plugga utomlands. En bra börja kan vara att läsa på här: http://allastudier.se/tips-o-fakta/3252-studera-utomlands/ och sedan gå vidare och ta kontakt med skolor och antagningsenheter i de önskade länderna.

Lycka till!
Petra Öster
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se