Visa studentum.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Hjälp / Frågor

avatar
2020-09-16

styrdokument för barn som ska läsa förberedande klasser

Hej jag studerar till förskollärare och stöter nu på en fråga jag är nyfiken kring. För förskola finns Lpfö och för skolan LGR11 . Men vad gäller för barn och vuxna som kommer till Sverige och ska läsa SFI eller förberedande klasser? Alltså utgår pedagogerna ifrån något specifikt styrdokument? Finns någon läroplan som efterföljs? Vet att det finns riktlinjer för SFI men att det är upp till varje kommun att följa dessa eller inte men frågan riktar sig mer specifikt på om det finns styrdokument som följs av pedagogerna? Mest är jag intresserad av att veta kring barn dvs eg inte SFI utan mer de förberedande klasserna.
Tak på förhand
Ghazal Delwér
avatar
2020-09-17
Hej,

Vad roligt att du ska bli förskollärare! Du kan hitta all information kring styrdokument hos Skolverket.se. Så gå in där och sök efter de skolformer du är intresserad av.

Vänligen,
Petra Öster
avatar
2020-09-17
Hej och tack Petra
Har inte funnit det vi söker där men jag kan ringa Skolverket kanske
Tack ändå
Ghazal
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in