Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2016-07-19

Socionom utbildning - behörighetskrav

Hej!
Jag har en kandidat exam i engelska som huvud ämne och jag har undersköterske utbildning i sverige,jag är intresserad av socionom utbildning eller att jobba som lärare i engelska språk,vilka behörigheteter måste jag ha?
Tack på förhand

Lina
avatar
2016-07-19

Hej Lina,

Vad kul att du vet vad du vill bli! Här ser du olika alternativ på socionomutbildningar.. Socionom är en utbildning du läser på universitet eller högskola. Behörighetskraven kan variera en aning mellan skolor, men är oftast:

Grundläggande behörighet + Matematik B, Samhällskunskap A. Eller: Matematik 2a / 2b / 2c, Samhällskunskap 1b / 1a1 +1a2.

Kontrollera vad som gäller för den skola du är intresserad av genom att ta kontakt med skolan. Du ansöker till universitets- och högskoleutbildningar på antagning.se.

Här kan du läsa mer om att studera på universitet eller högskola.

Vänliga hälsningar,

Andrea Karlsson
avatar
2016-10-12

och engelska , är den inte ett krav ?

bahia
avatar
2016-10-13

Hej Bahia,

För att söka in till socionomprogrammet ska du ha det som kallas grundläggande behörighet. För att få det måste du ha antingen en examen från ett högskoleförberedande program på gymnasiet eller yrkesexamen med lägst betyg E i engelska 6.

Vänliga hälsningar,

Hanna Fredriksson
avatar
2017-01-19

Hej jag undrar vad betyder E menar ni G eller?

Anna
avatar
2017-01-20

Hej Anna,

För att få grundläggande behörighet måste du uppnå de kriterier skrivna ovan. Om något känns oklart rekommenderar jag dig att ta kontakt med Studie- och yrkesvägledaren i din hemkommun, de kan hjälpa dig med svar på eventuella frågor.

Lycka till!

Vänliga hälsningar,

Hanna Fredriksson