Visa studentum.se som: Mobil

Träffa och chatta med skolor live på Digitala utbildningsmässan den 7 oktober! Anmäl dig nu 🎓✨

Hjälp / Frågor

avatar
2021-07-27

Kommer jag in på högskolan?

Hej!
Jag tog studenten i år och jag är allt annat än nöjd med de betygen jag fått , dom är inge vidare då jag gick ett program som jag personligen inte tyckte passa mig vilket gjorde de svårare för mig att prestera. Jag har ungefär 10.28 i merit (fick ej godkänt på varken spanska 1 eller 2) och på hp fick jag 0.2 och det hade kunnat gå bättre om jag hade vart mer medveten kring hur det var eftersom det var första gången..men min fråga är om det är kört för mig pågrund av mina betyg då jag vill komma in på sjuksköterska-utbildningen? Eller kan högskoleprovet rädda mig?
Blir jätte tacksam för svar!!! Med vänliga hälsningar L
L
avatar
2021-08-17
Hej,

Tyvärr så har vår FAQ inte varit bemannad tidigare under sommaren så vi har inte kunnat svara på din fråga innan.

Alla utbildningar och alla högskolor/universitet har olika antagningsgränser som dessutom ändras varje beroende på hur många som söker just det året. Man kan kolla antagningsstatistik för högskolor/universitet på UHR.se.

Om du inte har tillräckligt för vad du vill göra efter gymnasiet så kan du skriva prövningar på Komvux/vuxenutbildning för att höja betygen och du kan också skriva högskoleprovet flera gånger och komma in genom det.


Vänligen,
Petra Öster
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in