Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2021-02-08

Kan man göra prövningar?

Hej jag har pluggat på folkhögskola för att höja upp mig till jurist programmet tyvärr gick det inte hela vägen med deras omdömen och jag kom ut med 1,5 i snitt . Nu undrar jag ifall prövning till betyg provet skulle kunna hjälpa mig på något sätt att höja mitt omdöme så jag kan komma in på min drömutbildning så snabbt som möjligt ? Är det möjligt .
Valeria
avatar
2021-02-09
Hej,

Ja, det finns möjlighet att göra prövningar. Prövning på Komvux innebär att man läser in en gymnasiekurs på egen hand och sedan gör en prövning, som ofta är både ett skriftligt och muntligt prov i ämnet. För den som redan har ett godkänt betyg i kursen från gymnasiet är prövning det enda sättet att höja ett betyg. Kolla med Komvux där du bor vilka provtillfällen som finns.

Lycka till!
Petra Öster
avatar
2021-02-10
Tack för svar

det är nämligen så att jag hade inga F i gymnasiet men valde att höja mitt omdöme via folkhögskola sen kom jag ut med 1,5 därifrån och det räcker inte just nu för mig med att söka till jurist programmet.
vissa säger att jag ska igen folkhögskola för att höja den i 1 år men det vill jag verkligen inte göra igen . Därför jag ville vända mig till prövning.
För då undrar jag ifall det är möjligt att ens blanda så många omdömen .

Valeria
avatar
2021-02-11
Ja, det går att läsa upp betyg på Komvux. På komvux kan du komplettera dina betyg med ämnen som du saknar helt, men även läsa upp ämnen som du redan har betyg i och som du vill höja. På allmän kurs kan du däremot bara läsa in och upp kärnämnen/gymnasiegemensamma ämnen som till exempel svenska, matematik och engelska.

Vänligen,
Petra Öster
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in