Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2019-11-11

Kan jag studera i USA utan att gått gymnasiet?

Hej! Jag är väldigt sugen på att studera i usa (helst college) men har inte gått gymnasiet. Jag såg att Community college kunde man komma in på med ett avklarat år på gymnasiet. Men jag har inte inte ett år avklarat utan bara enstaka kurser. Finns det någon möjlighet för mig ändå? Och om inte college finns det några andra alternativ?
Cajsa
avatar
2019-11-12
Hej,

I regel brukar en gymnasieexamen krävas för att söka till collage men det kan variera lite. Du kan kontakta de skolor du är intresserad av och fråga om vad som gäller där. Ett tips är att ta hjälp av en organisation som hjälper till med utlandsstudier. Men om du bara behöver ett års gymnasiestudier för den utbildning du vill gå behöver det inte ta lång tid att läsa in detta på Komvux så att du sedan kan fortsätta till den utbildning du vill.

Lycka till!
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in