Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Hjälp / Frågor

avatar
2020-10-12

Kan jag läsa på Komvux med danska gymnasiebetyg?

Jag funderar på att skola om mig och läsa till Undersköterska på Komvux. Jag är uppvuxit i Danmark men har bott mer än 20 år i Sverige. Kan jag söka in på Komvux med mina gymnasiebetyg från Danmark? Där är betygsskalan i siffror och inte bokstäver som i Sverige.
Jette Lillebaek
avatar
2020-10-13
Hej,

Ja, det kan du göra. Mn tänk på att om du har fullständiga gymnasiebetyg så är det svårt att komma in på Komvux eftersom de prioriterar de som inte har gymnasieutbildning. Så du kan behöva titta på Yrkeshögskoleutbildningar, privata utbildningar eller andra eftergymnasiala utbildningar istället.

Lycka till!
Petra Öster
avatar
2020-10-13
Hej,
Stort tack för svar. Jag är arbetssökande och inskriven på AF. Har jag isf bättre möjligheter att få läsa på Komvux?

Jette Lillebaek
avatar
2020-10-15
Hej igen,

Ja, kanske om du kan gå genom Arbetsförmedlingen för att få läsa utbildningen. Prata med din handläggare där om det. Arbetsförmedlingen har vad de kallar arbetsmarknadsutbildning som man kan få gå som arbetssökande.

Vänligen,

Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in