Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hjälp / Frågor

avatar
2020-05-22

Kan jag gå utbildningen till lärarassistent?

Hej Schola heter jag och en utbildad lärare från mitt land med 7 år erfarenhet som lärare. Jag ska bli färdig med grundskolan i juni. Jag tänkte fråga om jag skulle söka plats för lärarassistent utbildning och läsa svenska som andra språk 1 och 2 samtidig?
Tack och Mvh
Schola
Schola Wase Bwene
avatar
2020-05-23
Hej Schola,

Jag tror att de flesta utbildningar till lärarassistent kräver att du har läst svenska och har en gymnasieutbildning. Men kolla behörighetskraven för de olika utbildningarna här: https://www.studentum.se/utbildning/lararassistentutbildning

Kontakta Komvux i din kommun där du kan läsa svenskan och planera för dina gymnasie- samt vidare studier. Du kan också göra en bedömning av din utländska utbildning om du inte har gjort det än. Det gör man här: https://www.uhr.se/bedomning-av-utlandsk-utbildning/.

Lycka till!
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in