Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hjälp / Frågor

avatar
2020-05-19

Kan jag bli specialistsjuksköterska?

Hej,
Jag är sjuksköterska och gjorde min utbildning i Tyskland. Jag har svensk legitimation utfärdat av Socialstyrelsen. Nu vill jag gärna läsa vidare till skolsköterska eller specialistsjuksköterska barn och ungdom. Antagligen är det inte möjligt att komma in i någon av programmen utan kandidatexamen (vilket inte ingår i den tyska utbildningen). Dessutom har jag inga högskolepoäng då den tyska utbildningen inte är något högskoleprogram. Finns det någon möjlighet att kunna vidareutbilda mig? Göra kandidatexamen? Komplettera min utbildning så att jag blir behörig till vidareutbildning?

Mvh
Ina Frieske
avatar
2020-05-20
Hej,

Det är upp till högskolan att bedöma om din examen kan uppfylla behörighetskraven ellr inte. Så ta kontakt med de högskolor du vill studera vid och fråga om det.

Om det inte är möjligt kan du söka till Sjuksköterskeprogrammet och söka om tillgodoräknande av tidigare utbildning. Det är inte säkert att det går att tillgodoräkna något. Det är också en bedömningsfråga för högskolan. Men ta kontakt med en institutions vägledare och fråga.

Lycka till!
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in