Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2019-12-16

Hur räknar jag ut snittbetyg?

Hej, när jag räknar ihop min poäng efter gymnasiet får jag det till 2600 poäng. Men när jag räknar ut snittbetyget får jag F, kan det stämma? har använt mig av eran sida för att räkna ut detta.
Julia
avatar
2019-12-17
Hej,

Din poäng för hur många kurser du har läst på gymnasiet (2600) används bara genom att summan av alla betyg du fått i de kurserna delas med summan av antalet poäng som du har läst.

Varje betyg har ett värde. Gymnasiebetyget E ges värdet 10 och värdet för varje betygssteg därefter ökar med 2,5. Högsta värdet på ett betyg blir då 20. För ett icke godkänt resultat ges betyget F som motsvarar betygsvärdet 0.

När du räknar ut ditt betyg här https://www.studentum.se/bli-student/snittbetyg/, ska du få ett ett snitt som maximalt kan vara 20,00 poäng. Det kan inte blir F men har du F i allt så har du 0 i snittbetyg. Testa igen och se om det går bättre.

Lycka till! /Petra,SYV
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in